Надал преби умрелия от страх Мъри и е на финал с Джокович на "Ролан Гарос"

16979
Надал преби умрелия от страх Мъри и е на финал с Джокович на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images/Guliver

Световният номер едно, действащ шампион на „Ролан Гарос” и легенда на турнира с осемте си шампионски титли Рафаел Надал отново е на финал в състезанието. Днес Рафа направо прегази действащия шампион от „Уимбълдън” Анди Мъри с 3:0 сета – 6:3, 6:2, 6:1 и си осигури финал в неделя, 8 юни, срещу Новак Джокович.

Първи сет

Джокович: Много съм мотивиран - това е единствената титла, която ми липсва

„Първите два сета бяха добри за мен, а Гулбис правеше повече грешки. В третия сет загубих концентрация, но после бързо се върнах ...


Мачът се получи крайно разочароващ и то най-вече защото Мъри възприе изключително пасивна тактика – да стои на три метра минимум зад основната линия, а от агресивната му постановка на ретур до този момент в турнира нямаше и помен. Още в самото начало Надал взе аванс от пробив, след като Мъри явно не беше разбрал, че мачът е започнал и се пропука при първата опасност, при това с непредизвикана грешка. В тези минути впечатление направи силната игра на Надал, който искаше да даде ясно послание, че е кралят на „Ролан Гарос” и няма да сдаде короната въпреки липсата на перфектна форма и въпреки коментарите, че заради болежки в гърба не е на 100% при изпълнение на сервис.

До края на сета Надал не допусна връщане на пробива. Нещо повече – той дори не допусна да се стигне до равенство в сервис геймовете му, като играеше доста разнообразно и излизаше често и на мрежата след добре подготовени атаки от тежкия си форхенд, завъртан с много топспин. Така пробивът се оказа достатъчен – 6:3 за Рафа в първата част.

Втори сет


Новак Джокович достигна за втори път до финала на "Ролан Гарос"

Световният номер две Новак Джокович успя да достигне за втори път финала на „Ролан Гарос” и в неделя, 8 юни, ще има възможн...

Доминацията на Надал продължи с пълна сила – Рафа се движеше по познатия за клей впечатляващ начин и диктуваше всичко с форхенда си, като Мъри въобще не успяваше да измисли какво да прави. И логичното стана рано-рано – пробив отново от раз за Надал, на 15, в третия гейм на сета.

Усещането, че Мъри на практика се е предал още преди да излезе на корта се засили, след като Надал му направи трети пробив в мача и втори само в този сет, пак при първия открил му се шанс и пак на 15. Това стана за 5:2 гейма в полза на испанеца, а той затвори сета с 6:2, като до този момент в мача беше загубил само две точки на първи сервис и така и не беше допуснал Мъри да стигне поне до дюс, когато началният удар беше притежание на Надал.

Трети сет


Нещата ни най-малко не се промениха и в тази част, след като Надал пак проби рано – отново в третия гейм на сета, отново при първия открил му се шанс след безумно решение на Мъри да играе с повдигната топка, която е толкова по вкуса на „кривия” форхенд на Рафа. За разнообразие пробивът този път беше на 30.

Надал: Когато Федерер спечели Ролан Гарос плаках от щастие

Поставеният под номер 1 в световната ранклиста Рафаел Надал, даде интересно интервю пред "L'Equipe". Испанецът бе напълно откровен в не...

Мачкането продължи с пълна сила и в петия гейм, когато Надал реши пак да се върне на познатата цифра – пробив от първи открил се шанс и на 15. Мъри отдавна вече се беше предал и определено мачът вече заприличваше на гавра с труп. Надал обаче показа малко милост и при аванс от 4:1 гейма с два пробива на свой сервис „пусна” на Мъри да стигне до дюс, но толкова. За капак Надал направи и пак пробив за финал на мача, отново от първи опит, този път с ефектен смач.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com