Началникът на пожарната видя подобрение, а не влошаване на условията за работа

13336
Началникът на пожарната видя подобрение, а не влошаване на условията за работа

Условията за работа в пожарната се подобряват непрекъснато, не се влошават, но това не означава, че те са перфектни. Това заяви началникът на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" при МВР главен комисар Николай Николов.

Работим в три направления – повишаване на професионалната квалификация, подобряване на битовите условия и осигуряване на защитно облекло, уточни Николов. И каза пред Нова телевизия, че на 18 септември ще бъде направена първа копка за нова пожарна в квартал "Овча купел", нови пожарни има и ще има в Карнобат, Казанлък, Варна.

Подготовка за протест на пожарникарите и МВР, протест и заради норките

Днешният 13 септември ще бъде белязан от подготовка за протест и протест, но на различни теми. Във фокуса на общественото внимание ще ...

Все пак началникът на пожарната служба у нас уточни, че в последните 40 години не са правени почти никакви инвестиции що се отнася до пожарната. Той подчерта, че никога политиката на държавата не е била да се разчита на дарения на защитно облекло и обясни, че липсват около 1400-1500 комплекта защитни облекла. Няма пожарникари със скъсани дрехи – има с по-старички, уточни Николов и поясни, че проблемът щял да бъде решен до средата на 2018 година. Вече била пусната обществена поръчка за 700 защитни облекла, щяло да има и още една в такъв размер. Николов каза и, че никога за дарени защитни облекла не се е плащало от страна на пожарникари, а са били платени пътни разходи от някои пожарникари за дарение на 1000 комплекта защитно облекло от кмета на канадския град Торонто. Не платихме, защото това не е държавна политика, но тези облекла са много качествени, уточни началникът на пожарната.

Николай Николов каза и, че бюджетът на пожарната годишно е около 200 млн. лева и щели да бъдат инвестирани малко над 60 млн. лева за екипировка.

Комисарят отрече и да има случаи, при които пожарникари отиват сами да гасят пожар. Проблемът бил, че в по-малките населени места имало само по двама дежурни и когато има сигнал, трябвало да се чака от отишлия на място да дойде поне още един човек.

За финал Николов подчерта и, че никоя пожарна служба в Европа не е достатъчно подготвена сама да гласи пожари на небостъргачи. За това е необходимо да има предвидена инфраструктура на самата висока сграда – например контейнери с вода на ключови места.

СФСМВР: Цели райони от страната могат да останат без пожарни служби. Протестите ни ще продължат

За протестите на работещите в системата на МВР и проблеми при работата на пожарникари и полицаи решихме да се срещнем с председателя на...

Празник на пожарникарите и ден за протест

Днес и пожарникарите, и полицаите излизат на протест - в София, от 12:30 часа и във Варна, от 18:30 часа. Искането на служителите в системата на МВР е заплатите им да бъдат увеличени със задна дата - от 1 февруари тази година. Според заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов, за това ще са необходими 136 млн. лева, с които ведомството не разполага.

СФСМВР ще проведе брифинг пред Народното събрание с искане за ефективност, ефикасност и обезпеченост. Полицаите протестират и заради проблемите в ГДПБЗН и негативният ефект, до който ще доведе тяхното задълбочаване, както и заради липсата на реален социален диалог в МВР. От 12:30 часа в брифинга ще участват Борис Прешелков - заместник-председател на УС на СФСМВР; Ивайло Димитров - заместник-председател на УС на СФСМВР; Илия Кузманов - заместник-председател на УС на СФСМВР; Илия Хрисимов - заместник-председател на УС на СФСМВР. Брифингът ще бъде последван от пожаро-приложна демонстрация, която ще се проведе на пл. "Народно събрание".

Протест от 18:30 часа в град Варна пред филиала на театър "Стоян Бъчваров".

Скандал между синдикати и ръководството на МВР, следват протести

Полицаите отново излизат на протест. Причината - скандал вместо разбирателство между синдикатите и ръководството на МВР. Днес двете ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 21 май 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 20 май 2024 г.

Интензивно движение на военна техника ще има в почивните дни около 24 май

Огнян Минчев: Ако не защитим това, което сме, рискуваме да изгубим всичко (ВИДЕО)

Времето утре - 21 май 2024 г.

Възстановяват резиденцията на Тодор Живков в Банкя

"Витоша ски" с позиция за спирането на Симеоновския лифт

Апелативният прокурор на София хвърли оставка

Бебешките пюрета са предпочитан избор за захранване на бебето

НКЖИ дава над 12,5 млн. лв. за киберсигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com