X
 
 

Ревизоро за точенето на вода от "Топлофикация Перник": Да приемем, че е изпуснал водомерът

1766 1
Ревизоро за точенето на вода от "Топлофикация Перник": Да приемем, че е изпуснал водомерът
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com
Язовир "Студена" се пълни, на 50 сантиметра. Надявам се и водопроводът от "Белмекен" да помогне. Това заяви пред БНТ екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро.

Ще си получат актовете, нека да не се надлъгваме. Имаме едно предприятие, което е точило стотици тонове вода, продължи Димитров, без да уточни име. А по скандала със "Стомана Перник" и "Топлофикация Перник" министърът посочи – да приемем, че е изпуснал водомерът, визирайки топлофикационното дружество.

"Топлофикация Перник" АД: Не сме ползвали вода от язовир Студена през януари

Категорично не сме ползвали вода от язовир "Студена" през месец януари. Това заявяват в позиция, изпратена до медиите, от "Топлофикация...

Припомняме, че вчера (13 февруари) беше съобщено, че беше констатирано ползване на 650 куб. метра от "Стомана Индъстри" и 74 куб. метра от "Топлофикация – Перник" от яз. "Студена", въпреки че в графика за януари на "ВиК"-Перник са разрешени единствено води за питейно-битово водоснабдяване в размер на 0,804 млн. куб. метра.

Всеки ден имаме бюлетин, наблюдаваме в реално време, увери Димитров от специалния координационен център. Там се следят нещата и с отпадъците, и с мръсния въздух. Екоминистърът каза, че върнатите контейнери с боклук от Италия били признати в Италия като нарушение и имало мащабна акция там. И увери, че заради случая със стотиците контейнери няма да понесем наказания от ЕС. „Подготвили сме още няколко партиди (за връщане), чакаме указания от главния прокурор”, каза Димитров.

Що се отнася до ТЕЦ "Бобов дол", сега предприятието няма разрешение да гори отпадъци, докато не постави пречиствателни станции. Сега щяло да има само почистване на площадката.

Вчера, 13 февруари, главният прокурор Иван Гешев обяви, че има изтекло разрешително за горене на боклук от ТЕЦ-а. Имало горене на боклук с въглища, има и проблем с какви точно показатели се гори суровина за RDF. Прави се цялостна проверка от екоминистерството дали всичко с инсталациите за пречистване на въздуха е наред. "Защо да даваш стотина-двеста милиона, като можеш да си караш хубави коли, яхти", подчерта Гешев по адрес на Христо Ковачки, без да го назовава поименно. И съответно обеща непрестанни проверки, а при нарушения да следват актове и наказания.

В ТЕЦ „Бобов дол“ са горили отпадъци без разрешително

В ТЕЦ „Бобов дол“ са изгорили отпадъци без разрешително. Това стана ясно от думите на новия министър на околните среда и во...

"Щом на място трябва да ходят министри и главен прокурор, представи си как са работили контролните органи", иронизира водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев.

Какви нови идеи по отношение на отпадъците има Димитров - научете в този материал!

Actualno.com

Етикети: