Томислав Дончев не видя нищо лошо в това държавата да участва във военната индустрия

3006
Томислав Дончев не видя нищо лошо в това държавата да участва във военната индустрия
Снимка: БГНЕС

Ако взема страна по темите с "Дунарит" и "Емко", то това е страната на закона и на хората, които си търсят правата и искат да работят и да си получават заплатите. Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев, който отговаря за административната реформа в държавата.

"Искрено се съмнявам някой да използва административен терор, за да унищожи дадено предприятие. Не е лошо в никакъв случай обаче държавата да участва във военната индустрия. Това не означава национализация", коментира още Дончев по актуалната тема, свързана с лицензите на военните заводи "Дунарит" и "Емко".

Плащаме 5 млн. лева, за да се отървем от излишни чиновници

Вицепремиерът Томислав Дончев стартира съвместен проект със Световната банка, който предвижда закриване на многобройните дирекции и отд...

Държава, в която се говори за национализация, се влошава изключително много инвестиционният климат. Ако държавата има право да придобива собственост, това трябва да се случва по пазарен и законов път, категоричен бе вицепремиерът.

Скандалът с кмета на Хасково

​Това в Хасково приличаше много на риалити формат, заключи Дончев. По думите му същността се крие в това да се докаже дали има нещо незаконно. Това не е единственият случай - ние имаме много кметове, общински съветници, членове на парламента - напълно нормално е да имаме някой несполучлив човек, посочи Дончев по темата със сваленото доверие на ГЕРБ към кмета на Хасково Добри Беливанов.

Атаката към президента Румен Радев

Ако някой чете документ с гриф и няма допуск, това определено е нарушение на закона, категоричен бе вицепремиерът, като коментира вчерашната пресконференция в парламента на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, който разкри, че началникът на кабинета на държавния глава, Иво Христов, имал достъп до класифицирана информация, като това нарушавало закона.

Томислав Дончев: Най-знаковите обществени поръчки у нас се обжалват просто за спорта

У нас най-ключовите, най-знаковите обществени поръчки се обжалват. Това е шантаж, обжалване просто за спорта. Трябва да се прецизира кр...

"ГЕРБ не държи да е в конфликт с президента. Укор по отношение на конкретен член или конкретна процедура с екипа на президента може да има. Конфликт с президента ГЕРБ няма", уточни още Дончев.

Реформата в администрацията

Обемът с папки трябва да става все по-малък. Трябва да се стремим към момента, в който всички архиви на държавата са електронизирани, за да избегнем обикалянето на отделния човек като куриер между гишетата и стаите, стана ясно още от думите на Томислав Дончев по въпроса с административната реформа на ГЕРБ.

Всички архиви трябва да бъдат електронизирани. Съкращаването на хората не трябва да бъде самоцел. Практиката в развитите държави показва, че се създават на регионално и на национално ниво звена, които предоставят услуги на различните администрации. Голямата цел е администрацията да ни струва по-малко и да работи по-добре, заяви вицепремиерът.

Трябва да бъдат променени поне 100 закона и 200 подзаконови нормативни акта. Крачките, които трябва да бъдат извървени, обаче са повече до 2020 г. В масовия случай след този период ще имате повод да посещавате гишетата по-рядко, изрази увереност за успеха на административната реформа Дончев.

Томислав Дончев за "Дунарит": Има изключения, когато става въпрос за националната сигурност

Има изключения, когато става въпрос за националната сигурност. Това не би трябвало да бъде третирано като прецедент, тук на първо място...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика