Велислав Минеков: Фейсбук-тролове ме атакуват, докато разкривам злоупотреби за милиони

13410
Велислав Минеков: Фейсбук-тролове ме атакуват, докато разкривам злоупотреби за милиони
Снимка: БГНЕС

Ларгото“ е пълно беззаконие и корупция. От това, което се вижда в доклада, злоупотребите са ужасяващи. Това е престояло с месеци при бившите управляващи и те не са се докоснали, защото пари и знаят какви са последствията. Трябваше да дойде служебното правителство, за да се задействаме и да го пуснем към прокуратурата – и Европейската, и българската. Не съм сигурен кака ще бъде реакцията на Европрокуратурата – може да не ни спестят и лев, за съжаление". Това каза пред Нова телевизия служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

По думите му, ако парите трябва да бъдат върнати, те ще излязат от бюджета и от джоба на всеки един български гражданин.

"Министерството по никакъв начин не оспорва констатациите на ОЛАФ, а само финансовите корекции. Кражби има. Констатациите на ОЛАФ вече са в прокуратурата – чакаме тяхното действие, обаче не забравяйте, че именно прокуратурата оневини случая през 2019 година. Затова този път изпращам до две места – както до ВКП (Върховна касационна прокуратура), така и до Европейската прокуратура", разясни той.

"Ще ви кажа как тръгват фалшивите новини. В един сайт за култура още от ранна утрин чета: „Минеков обяви „Ларгото“ за законно, за да защити държавата“. Обадих се на вашата колежка и я попитах кога съм казал, че „Ларгото“ е законно? Моля Ви, проверете и ми кажете! Такива слова от мен не са изречени, но тя ми обяснява, че това било тълкувание. След това в една малка запетайка в този материал пише, че е тълкувание. Аз не знам журналистите шамани ли са, че да тълкуват, или изнасят истинската информация. Вие шамани ли сте“, Минеков попита водещите на сутрешния блок по Нова телевизия.

„Кога съм казал, че „Ларгото“ е законно? Възможно ли е аз, който протестираше, да кажа, че е законно? И аз бих се чудил, трябва да съм ненормален“, отсече културният министър.

„Не съм бил наясно, че съобщавайки за нарушенията в „Ларгото“ ще последват много тежки санкции. Освен това аз винаги си мисля, че санкцията трябва да бъде насочена към извършителите. За съжаление, понеже ние сме спали, мълчали и сме били съгласни това да се случи, ето го ефектът и сега всички ще платим. Случаят е изключително опасен и затова са тези атака срещу мен. Ще отлетят хора на много високи позиции (бел. ред. – в доклада се говори за „трима министри и един кмет“). Аз няма да спасявам тези нещастници“, категоричен бе проф. Минеков.

Всички по време на протестите искаха да бъдат набити от полицията, то не се случи

Това заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков във връзка с обвиненията през последните няколко дни по негов адрес,...

Той очаква до неделя, когато са изборите, още по-големи атаки.

Същевременно от гражданско движение БОЕЦ от няколко дни обвиняват Минеков в "предателство". Председателят на БОЕЦ Георги Георгиев публикува във Фейсбук, че Минеков де факто не е внасял сигнал в прокуратурата за Ларгото.

Още: Всички по време на протестите искаха да бъдат набити от полицията, то не се случи

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика