Весела Лечева: Оставката не решава въпроса, младите трябва да имат конкретни искания

14160
Весела Лечева: Оставката не решава въпроса, младите трябва да имат конкретни искания
Снимка: БГНЕС

Исканията на протестиращите трябва да са ясно обособени и конкретно посочени, заяви в предаването "Тази неделя" по БТВ заместник-председателят на парламентарната група на БСП Весела Лечева. Тя коментира протестите, като посочи, че след като призивите са този протест са да бъде морален, "ще бъде справедливо всеки един от нас, спрямо своята съвест и морал, да приема онази подкрепа, която ще отговори на неговите очаквания". Според нея, хора, които не са олицетворение на морал, "е редно да се разграничим от тях", визирайки твърденията за платени демонстранти.

Засегната бе и темата за покушението над съпруга й Манол Велев - 13 години по-късно все още случаят не е приключен. Весела Лечева бе категорична и, че не познава Васил Божков лично, а само от медиите. "Той е далеч от моите представи за пример и подражание. Страхувам се от Божков! Изпитвам страх като всеки човек. Но повече се страхувам за бъдещето на нашите деца. И затова техните желания и порив могат да бъдат опорочени и подменени. Опасявам се, че краят на изхода на този протест може да внесе в пакет с техните искания за оставки и друг - чужд сценарий", обясни Лечева.

Васил Божков: Протест до пълно възмездие

Хунтата започна да се пропуква и краят ѝ е близо. Това пише в коментар от Дубай на своята Facebook страница обвиняемият бизнесмен Васил...

Тя подчерта, че 13 години очаква случаят с покушението срещу съпруга й да бъде разплетен до край. На въпроса дали Манол Велев и Васил Божков са били конкуренти Лечева отговори така: "Независимо какви са били отношенията, всеки един спор и конфликт не трябва да се решава с оръжие. Това е първобитният начин независимо от какво естество са проблемите. Живеейки в XXI век считам, че най-нормалната комуникация е разговорът, в който да си решиш конфликта. Най-тежкото престъпление е отнемане на човешки живот. Трябва то да се наказва най-тежко. И да лежи на съвестта на всеки, който иска да завоюва територии и влияние".

В ефир Весела Лечева заяви, че изпитва вина затова, че не е усетила намерението за покушение над един от най-близките й хора, и то заради позиция, която тя заема. "13 години очаквам смелост и доблест във всички тези мъже, които оглавяваха правораздавателните органи тогава, да бръкнат дълбоко. И те са родители и имат деца. Призвани са от държавата да защитават младите хора и тяхното бъдеще и желание за уредена европейска държава", каза Лечева и подчерта, че решаването на проблеми чрез куршуми и оръжия трябва да остане в миналото. Тя изрази опасенията си протестите да не се ескалират в хаос и обругаване на всички институции.

В заключение Весела Лечева призова протестиращите да посочат своите конкретни искания, защото само "оставката не решава въпроса". И добави, че "най-лесно е да смениш един човек с друг, но въпросът е да се смени моделът и системата, защото нали това искат младите хора".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com