10-те най-посещавани страни в света

21603
10-те най-посещавани страни в света
Снимка: iStock

Пътуването едва ли някога е било толкова лесно и достъпно, колкото е днес. Международният туризъм е на рекордно високо ниво, с общ брой туристи, посещаващи различни държави, достигащ близо 2 милиарда. Но кои са държавите, които приютяват такъв голям брой посетители?

10-те най-посещавани страни в света

10. Обединеното кралство

Обединеното кралство е дестинация, която предлага разнообразие от исторически и съвременни атракции. Посетителите могат да се насладят на градския живот в Лондон, да изследват древните замъци и да се потопят в природата на националния парк.

пътешествие

9. Тайланд

Тайланд е перлата на Югоизточна Азия, предлагаща красиви плажове, темпераментна култура и уникална гастрономия. Посетителите могат да се потопят в богатата история на Банкок, да изживеят приключения в Кох Самуи и да се насладят на спокойствието на Чианг Май.

Колко са градовете-държави в Европа? Кои да посетите това лято? (СНИМКИ)

8. Германия 

Германия съчетава модерните градове с традициите на стария свят. Велосипедните обиколки в Берлин, посещението на Нойшванщайн и разглеждането на долината на река Рейн предлагат разнообразие за всеки вкус.

7. Мексико

Мексико привлича със своите богати културни наследства и природни красоти. От столицата Мексико Сити до Теотиуаканските пирамиди и бреговете на Сан Мигел де Аленде, тази държава предлага разнообразни преживявания.

Колко струва да посетите ДУБАЙ

6. Турция

Турция съчетава своите традиции с модерни атракции. От Истанбул и Кападокия до приключенията в Кушадасъ и красотата на Памуккале, тази държава е пълна с изненади.

5. Италия

Италия е свят на изкуството, историята и изисканата гастрономия. Нейния чар е е разнообразието - от древния Рим и Ватикана до прекрасния бряг на Амалфи и изумителната Чинкуе Тере.

4. Китай

Китай се отличава със своите контрастни градове, исторически обекти и природни богатства. От Българската стена и Забраненият град в Пекин до горещия Хуашан, Китай предоставя уникални възможности за пътешествия.

Интересни, но позабравени дестинации в България

3. САЩ

САЩ се гордее с разнообразието си - от свободата на Ню Йорк и разкоша на Лос Анджелис до природата на Йосемити и екзотиката на Хавай. Тази държава предоставя безброй възможности за откриване. 

2. Испания

Испания привлича с красивите си плажове, вълнуващата архитектура и вкусната храна. От Саграда Фамилия в Барселона до фламенкото в Севиля, Испания предоставя незабравими преживявания.

1. Франция

Франция заема върха на списъка с най-посещаваните страни в света. Париж, с Айфеловата кула и Лувъра, привлича милиони туристи годишно. Но Франция не предлага само столицата си; Бордо, Лоара и Френската Ривиера предлагат различни и неповторими преживявания.

Святът е пълен с невероятни места за откриване, и технологичният напредък прави този процес по-достъпен от всякога. Независимо дали търсите приключение в природата, културни изживявания или просто почивка на плажа, светът предлага разнообразие от дестинации, готови да бъдат открити.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-приятно ухаещите градове в Европа: Класация

Заради свръхтуризма: Град поставя двуметрова ограда, за да блокира туристическите снимки

Протести във Венеция след въвеждането на входната такса за еднодневни посетители

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия