Дубай - хит сред българите за празниците

187698
Дубай - хит сред българите за празниците

Дубай е една от хитовите дестинации сред българите, които ще пътуват по време на Коледно-новогодишните празници, показват статистиките на онлайн магазин за пътувания eSKY.bg.

Според специалистите и през изминалите години е имало интерес към тази дестинация в Обединените Арабски Емирства, но резервациите през тази година са с 40% повече.

Паметникът на Бузлуджа и още 32 изоставени места по света (снимки)

Първата снимка е на паметника на БКП на Бузлуджа, България. Исус от бездната, Италия Колманскоп - призрачният град в пустинята Нами...

Основната причина за това е новата директна въздушна линия между София и Дубай, която се експлоатира от тази есен. Полетът от заснежена България до Арабския полуостров трае по-малко от 5 часа, а цените за двупосочен билет в момента започват от 140 евро с всички такси. В последните няколко години имиджът на Дубай като скъпа и луксозна дестинация се промени и сега много повече българи могат да си позволят пътуване до там.

И през този сезон се наблюдава засилен интерес към други екзотични и далечни държави като Тайланд и Индонезия. Като цяло обаче се запазва тенденцията за най-много пътувания в рамките на Европа, като най-чести са те до Англия, Италия, Испания и Франция.

По-голямата част от пътуващите по празниците напускат България с цел гостуване на приятели и роднини зад граница, но се наблюдава повишаване на визитите с туристическа цел. Специалистите съветват още да организирате пътуването си възможно най-скоро, защото се очаква покачване на цените с наближаване на зимния сезон.

 

Влюбени напуснаха работа, за да построят стъклена къща за $500

27-годишният фотограф Ник Олсън и 23-годишният моден дизайнер Лила Хорвиц са лудо влюбени и осъществяват лудите си мечти. Двамата напус...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия