Ето кои са ТОП дестинациите на 2022 година

5783
Ето кои са ТОП дестинациите на 2022 година
Снимка: iStock/Guliver

Социалните мрежи може да са идеалното средство в съвременния модерен технологичен свят, за да покажете красотата на света, но пътуването е много повече от това просто да гледате перфектни снимки в интернет. Чрез истински контакти с други култури и дългогодишни обичаи, пътуването ни излага на разнообразие от преживявания и ни учи да ценим и да отбелязваме както нашите общи черти, така и различията. Научаваме за човечеството и развиваме оценка, разбиране и уважение към много гледни точки и начини на живот чрез пътуване.

5-те най-добри места за посещение в света през 2022 г.

1. Париж

Един от най-зашеметяващите градове на земята е Париж. Не се нуждае от официално представяне, защото означава най-доброто в изкуството, дизайна, кухнята и облеклото. Айфеловата кула, катедралата Нотр Дам и музеят Лувър са сред най-известните му забележителности. Известен е като очарователен и артистичен град.

2. Мачу Пикчу

Невероятно великолепно е да видите Мачу Пикчу. Останките на инките от Мачу Пикчу, едно от най-скоро откритите места, не спират да учудват както археолози, изследователи, така и любители на историята. В ясен ден гледките от върха, който е на 2430 метра над морското равнище, просто ще ви спрат дъха. Районът е заобиколен от гъста джунгла и е вклинен между Мачу и Хуауна Пикчу. Най-автентичният начин да видите наследството на инките в Перу е да се разходите по зашеметяващите пътеки на инките, които ще предложат невероятно изживяване за всички приключенски пътешественици.

Идеи за пътуване - дестинация за всеки месец от годината

3. Лондон

С някои от най-добрите места, гледки и дейности в света, Лондон е разнообразен и интересен град. Списъкът със забележителности включва Биг Бен, Лондонската кула, Бъкингамския дворец, Лондонското око и много други. Това е град с широка гама от туристически атракции, включително красива архитектура и исторически забележителности. Нищо не може да се сравни с усещането да се качите на червен двуетажен автобус и да разгледате някои от най-известните гледки от горния етаж.

4. Малдиви

Малдивите са добре известни с много неща, включително разнообразната си култура, изящни плажове, богата растителност и интригуващи места. Малдивите очароват със своите водни дейности и други приключенски занимания в допълнение към многото си красиви места. Разбира се, разглеждането на красивата среда е дейност сама по себе си. Въпреки че всеки остров в този регион е уникален, повечето от тях са безумно красиви и заобиколени от копринено бели пясъчни плажове. Това е идеалното място за меден месец за двойки.

Интересни активности, които може да комбинирате с пътуване до екзотични дестинации

5. Нова Зеландия

Хората в Нова Зеландия са топли и обичащи забавленията, а страната има атмосфера, несравнима никъде другаде по света. Той също така може да се похвали с изобилие от забележителности и неща за правене. Страната е известна със своите живописни национални паркове, жизнена култура, невероятни туристически пътеки и първокласни ски и сърф. Заедно със своите музеи, художествени галерии и други исторически обекти, страната е известна със своите приключенски спортни дейности, за които хората често са виждани да изразходват бюджетите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Протести във Венеция след въвеждането на входната такса за еднодневни посетители

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия