Идеи за пътуване - дестинация за всеки месец от годината

18913
Идеи за пътуване - дестинация за всеки месец от годината
Снимка: Unsplash

В тази статия ще споделим с вас идеи за пътуване за всеки месец от тази година. Някои от тях са в чужбина, други - у нас. Запомнете, че този избор е наш и няма нужда да го повтаряте. Всеки си има вкус, който да следва. 

Януари - Самоков

Самоков е изключително красив град, който си струва да бъде посетен от всеки българин. Регионалният исторически музей е прекрасен, а интересен факт е, че от там тръгва фотографията в България. Има изключително красива чешма, манастир и къща-музей на богата еврейска фамилия, която трябва да се види. Може да съчетаете посещението там с някой от близките курорти. 

Февруари - Северна Италия 

Второто ни предложение е Северна Италия. В Ломбардия има множество интересни места, които да видите. Бергамо е интересна дестинация, която да откриете и е достатъчно близо до Милано, за да се насладите и на италианската модна столица. 

Март - Одрин, Турция

Март е супер време за една разходка до Одрин. Може да я съчетаете с пазаруване и туристическа цел. Тъкмо ще имате достатъчно време, за да си извадите паспорти. 

Април - Охрид, Македония

През април препоръчваме посещение на друга наша съседка - Република Северна Македония и град Охрид. Красивото Охридско езеро крие страхотни гледки, а дестинацията е доста близо до София. 

Май - остров Крит, Гърция

Най-подценяваните туристически дестинации, които да посетим през 2022-ра

Новата година вече е тук. Немалка част от вас преглеждат графиците, за да пуснат отпуски и да изпреварят колегите си за примамливите да...

Докато през май тук още е студено, не така стоят нещата на остров Крит. Най-южният и красив гръцки остров има какво да ви предложи. Тълпите от туристи още ги няма, морето е чисто и може да се насладите на страхотна почивка. 

Юни - Хърватска

През юни отиваме в Западните Балкани, но все пак оставаме на територията на ЕС. Едва ли трябва да ви убеждаваме колко е хубава Хърватия с плажове като Златни Рат и градове като Дубровник. Плитвичките езера са задължителни също. 

Юли - Закинтос, Гърция

През юли се връщаме в Гърция на остров Закинтос. Много красиво и приятно място със страхотни забележителности. Може да посетите Заливът на корабокрушенеца, да гледате морски костенурки и да се печете на златните плажове. 

Интересни нискобюджетни дестинации, които да посетим през 2022-ра

Новата година идва, а с нея новите планове за пътуване. Разбира се, винаги гледаме към дестинации, които са интересни и атрактивни, а х...

Август - София

Може да ви звучи странно, но София е прекрасна през август. Няма никой в града, не е толкова горещо колкото другаде в България, а всички ресторанти и барове работят. Може да се насладите на София както в никой друг месец. 

Септември - Прага, Чехия

Прага е прекрасна през есента. Тук доста се колебахме дали да бъде Прага или Любляна, но харесваме повече чешката столица. Красиви пейзажи, хубава архитектура, история и много, много бира. Какво има да не му харесваме. 

Октомври - Пловдив

Любими дестинации, които да посетите отново през 2022-ра

Има някои дестинации, които си струва да бъдат посетени отново. Следващата година ни дава идеална възможност за това. В този материал щ...

Пловдив е прекрасен през октомври. Градът под тепетата е доста красив в есенното време, а през октомври вече се усеща промяната във времето. Може да намерите достатъчно топъл ден за разходка, а вечерта да се сгушите в някое заведение на топло. Музеите, галериите и старите къщи също са там. 

Ноември - Рига, Латвия

Ако искате да попаднете в зимна приказка през ноември, то столицата на Латвия е вашият шанс. Много красив град, до който има полети от България. Най-вероятно ще уцелите снежно време, което само ще засили атмосферата. 

Декември - Виена, Австрия

През декември задължително трябва да идете до Виена. Столицата на Австрия е красива през всеки месец, но предпразничната премяна е просто уникална. В допълнение към чудните коледни базари. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com