Кои приказни места си струва да посетите, ако намерите евтини самолетни билети?

4138
Кои приказни места си струва да посетите, ако намерите евтини самолетни билети?
Снимка: iStock

По света има много красиви места, които човек си струва да посети. За жалост парите винаги са пречка пред нашите планове, а също и свободното време. И докато сме сигурни, че ще намерите седмица-две, за да посетите някои от прекрасните места в този списък, то трябва да кажем, че пътуването до там и обратно би било на цената на това да закупите приличен автомобил втора ръка в България. Но това не означава, че трябва да се отказвате от идеята си. Следете редовно цените на самолетни билети и ако излезе добра оферта се възползвайте. Трябва да кажем нещо важно - цените за нощувки в споменатите дестинации не са чак толкова високи. Лесно може да намерите място за настаняване на добра цена след търсене в големите платформи за хотели и апартаменти под наем. 

Трябва винаги да правите това преди пътуване, ако сте над 50

Бали 

Определено номер едно в нашия списък. Бали е приказно място, което можем да сравним с райската градина. Приказни плажове, страхотни вили и незабравими преживявания. Някои от най-красивите гледки в света са именно там. Изненадващо е, че цените на нощувките не са чак толкова високи, а на място също може да намерите прилични цени за храна и напитки, ако проучите добре. Наистина тежката цена идва от дългото и скъпо пътуване със самолет. Ако успеете да намерите цени на билети, които ви устройват въобще не се колебайте! 

Азорските острови

Една дестинация в Европейския съюз, която да посетите! Азорските острови се намират в Атлантическия океан и са част от Португалия. Те са архипелаг от девет острова, които са формирани като следствие от вулканична дейност. Изключително красиви и зелени, те имат прекрасна природа и изключителни естествени лагуни. Скъпо е да се стигне до там, като първо трябва да кацнете в Лисабон и да хванете вътрешен полет до остров Сао Мигел, който е главният от деветте острова. Може да намерите нощувка в хотел на прилична цена, а разходите ви на място няма да са много високи. За щастие островите все още не са се превърнали в дестинация за масови туристи и това е съхранило техния чар. 

Пътуване за патриоти - кои места в България да посетите до края на годината?

Маями

Маями си остава класическа дестинация не само в САЩ, но за света като цяло. Един от главните градове във Флорида има много с какво да впечатли, но стигането до там е сложно, защото трябва да си извадите виза и да вземете скъп самолетен билет. В крайна сметка всичко това си струва, защото там може да намерите много качествени хотели на добри цени и ако си направите добре сметката - да не давате чак толкова много пари за разходи на място. Определено го препоръчваме на всички българи в САЩ, които могат да отделят нужното време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия