Плажът на любовта - скритото съкровище на природата (снимки)

302066
Плажът на любовта - скритото съкровище на природата (снимки)

В тези мрачни и мъгливи дни единственото, за което си мисля е лято и море. Искам да съм на някой хубав и нетипичен плаж. Така се сетих да ви разкажа за едно от най-красивите и нетипични места, които съм виждала някога.

Тези стъпала водят до удивителна гледка, вижте я

Дано не се страхувате от високо, защото от тази гледка може да ви се завие свят. Това, което виждате на снимките е планина в Китай, нар...

На няколко метра във вътрешността на един от островите Мариета се намира скритият плаж Playa del Amor. В превод означава Плажът на любовта, а дори само по снимките може да се доловят райското му спокойствие и невероятна красота.


Единственото по рода си природно чудо е останало недокоснато от човешки ръце в продължение на много години. Тази естествено създадена от природата дупка съхранява кристално чистата тюркоазена вода, която се удря в белите брегове, скрити от целия свят.


Въпреки че плажът вече е популярен, остава неопетнен заради трудния достъп до него. Той се осъществява чрез малък тунел, който го свързва с Тихия океан. Посетителите трябва да плуват до този усамотен рай, но тъй като има около шест метра пространство между водата и скалния навес, те нямат нужда от водолазна екипировка. Някои по-заможни посетители предпочитат да бъдат свалени до долу с хеликоптер.

Невероятна гледка от стъклена стая във Френските Алпи (снимки)

Чисто нова инсталация във Френските Алпи, наречена Step Into the Void отвори врати на 21 декември за тези, които не се страхуват от вис...


Архипелагът Мариета е разположен край бреговете на Пуерто Валярта, Мексико. Смята се, че те са се образували преди векове от вулканична дейност в района. В началото на 1900-та г. мексиканското правителство се възползвало от факта, че те са напълно необитаеми и използвало островите за провеждането на военни опити. След редица изследвания и усилия за правна защита на архипелага, учени, водени от Жак Кусто, успяват да убедят властите в Мексико да обявят островите Мариета за национален парк.


Той е защитен срещу лов, риболов и всякакви други вредни човешки дейности. Островите остават необитаеми и само оторизирани агенции откарват с лодки туристи, за да видят природните чудеса отблизо. Експлозиите и военните опити, извършвани в продължение на десетилетия, значително са повредили флората и фауната на този тропически рай. Според мнозина именно те са причината за създаването на една от най-невероятните атракции – Playa del Amor.


28 ужасни, трогателни и красиви събития от 2013 година в снимки

Ето че и 2013 година е към своя край. Дните отлетяха бързо, а се случиха толкова много неща. От ужасни и непоносими до красиви и тържес...

Скритият плаж на Мексико е истински чудо на майката природа. Там времето е слънчево 12 месеца в годината, но е най-подходящ за посещение през зимните месеци. Тогава дъждовете на острова спират и водата е най-чиста, красива и топла.

Източник: whenonearth.net

Добре дошли в Катманду

Катманду е столица и най-голям град в Непал. Преди 4 дни двама мои много близки приятели заминаха там по 2-месечна доброволческа програ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия