Този рибен ресторант в океана ще ви накара да мечтаете (СНИМКИ)

83383
Този рибен ресторант в океана ще ви накара да мечтаете (СНИМКИ)
Снимка: iStock/Guliver

Консумирането на екзотична морска храна, в островен ресторант насред океана, е неповторимо преживяване, което предлага на клиентите си ресторант "Скалата". Той се издига върху скала близо до красивия плаж Миханви в Занзибар. Това е един необикновен рибен ресторант до който, в зависимост от височината на вълните, можете да стигнете вървейки, плувайки или с лодка. Морската храна тук е винаги прясна.

Лодката на ресторанта може да вземе гостите от брега и да ги отведе до стъпалата върху скалата, а след края на вечерята да ги върне обратно. Във всяка посока това "придвижване" трае около пет минути. Ресторантът сервира предимно морски деликатеси в типичен местен стил със страхотни подправки, както и отбрана селекция от вина, бира и безалкохолни напитки. Предлага се и шампанско, ако имате повод за празнуване.

Мястото принадлежи на местен рибар, който отваря ресторанта през 2010г. Сградата е доста семпла, построена с „подръчни“ материали, но самата идея и разположение правят този ресторант уникален. Той се специализира в предлагането на морски специалитети, които са приготвени от професионалисти с много любов и висши умения. Водните обитатели, които се сервират на клиентите са уловени буквално преди няколко часа. Много голяма част от тях се приготвят от самия собственик. Цените на ястията стартират от около десет долара и надвишават тридесет долара, но си заслужава с оглед на цялата атмосфера и фактът, че порциите са големи и много вкусни.

Приказният свят на Японската чаена градина в Сан Франциско (СНИМКИ)

Гостите на градината могат да се докоснат до богатото културно наследство в приготвянето, сервирането и пиенето на мача (фино стрит на ...

Обслужват се до дванадесет маси, които предоставят гледка към прекрасните сини води на Индийския океан и към брега. В този смисъл, ако желаете да посетите това интересно място, е важно да си направите резервация, тъй като "Скалата" разполага само с четиринадесет места. На разположение на гостите е и панорамна тераса, която е перфектно място за романтична вечер под звездите на ясното тропическо небе.

Точно срещу "Скалата", на плажа, е разположен малък бутиков хотел, който е също толкова оригинален, колкото и рибният ресторант. Името му "Упендо" означава "любов" на суахили и е притежание на Триш Данак. За известно време тя работи в сферата на модната индустрия и си партнира с големи банкови институции и телевизии. В крайна сметка Занзибар се оказва мястото, където се сбъдва нейната мечта – да си седи на плажа и да управлява собствен бутиков хотел. Той отваря врати през 2010г. И е перфектно място за малки компании или семейства с приятели, които търсят уютно и уединено местенце. Стаите са изпълнени така, че не е пестено място, а главната спалня представлява слънчева, но хладна стая с компактни мебели, където само голямата стъклена врата дели нейните обитатели от плажа и водата. Има още две стаи в хотела, но с по-компактните си размери те делят обща баня. Тъй като Триш мрази ключалки, баните нямата такива, както и завеси или поставки за хартия, просто собственичката предпочита те да наподобяват тези на плажа.

Вилата предлага също и модерна, открита кухня, дневна и кресла, на които човек може да чете, а верандата е страхотна и разполага с големи легла и масички с изглед към океана. Постройката е направена от бетон в типичен местен стил. Високият покрив има въздушни пространства, които позволяват естествената вентилация и липсата на климатик не се усеща. Креслата и спалните са изработени от бетон, в арабски стил, с много на брой възглавнички. Масичките за кафе са направени от дървен материал, който екипът на Триш е събрал от плажа, а счупените черупки от океанските обитатели служат като пепелници. Декорациите в цялата вила също са направени от събрания дървен материал, който плажът е предоставил. Стените пък са украсени с подбрана селекция от творби на художници от Бразилия, Австралия и Англия. Всичко, до което се докосват гостите, е транспортирано лично от Триш.

Снимки: iStock/Guliver

В "Упендо" няма правила - хората могат да се разхождат боси навсякъде. Идеята на собственичката е да осигури максимален комфорт на гостите си, като е на разположение по всяко време. Тя се старае да задоволи всички техни желания, за да се върнат отново.

Дяволската кула в Уайоминг (СНИМКИ)

Дяволската кула в Североизточен Уайоминг е естествено скално образование, което се издига величествено на над 1,5 км височина. Вулканич...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия