Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Туристическите места в Турция, които не трябва да посещавате, за да не си развалите почивката

15 декември 2023, 16:51 часа

Турция е популярна туристическа дестинация, особено сред нас българите, защото се намират сравнително близо. Когато човек е с ограничен бюджет, то той трябва да избира, кои допълнителни екскурзии да посети по време на своята почивка. А и понякога не е въпрос само до пари, просто екскурзиите се застъпват и човек няма как да обиколи всичките атракции, особено когато е на организирана екскурзия и графикът не зависи от него.

Когато става въпрос за Турция повечето туристи са там заради морето и искат да отделят достатъчно време за плаж и съответно трябва да се откажат от посещението на някои туристически места.

Вижте кои са туристическите дестинации, които може спокойно да пропуснете, когато сте на екскурзия в Турция:

Нощен Истанбул и вечеря с танци

Обиколката се състои от пешеходна обиколка на Истанбул с разглеждане на основните забележителности, след което групата се отправя на място, където се предлага традиционна турска храна и има представления - бели денс, анимация или нещо друго. Да, като цяло това може да бъде наистина приятно, но такава екскурзия всъщност има доста недостатъци. Туристите отиват на това пътуване с идеята се пътуват в атмосферата на турската приказка, но всъщност получават това, което мога да получат и в своя хотел - вкусна вечеря с турски сладкиши, чай и организирано представление. А обиколката на Истанбул продължава не повече от час и реално може и сами да се организирате и да си я направите.

Кападокия

Турският град привлича туристите със своите балони с горещ въздух, които излитат всяка сутрин преди изгрев слънце. Ежедневно стотици балони се пускат в небето над Кападокия, а туристите ги наблюдават или от земята, или стават част от тази атракция. Екскурзията до Кападокия отнема само един ден, хората идват с автобуси до града, настаняват се в хотели и на следващия ден стават рано сутринта и отиват до мястото, където ще се качат на балоните или на подходящо място да ги наблюдават. След кратка почивка туристите се връщат обратно в хотела. Безспорно е, че шоуто с балони си заслужава да се види, но екскурзията до там има един основен недостатък - един ден не е достатъчен за Кападокия. Затова, ако искате да посетите Кападокия, отидете там за няколко дни, не я посещавайте само за ден, защото ще се убиете от път.

Памуккале

Определено е една от най-популярните екскурзии сред туристите в Турция, но в същото време има и доста отрицателни отзиви. Памуккале е известен със своя курорт със снежно бели бани, наречени травертини, където според легендата се е къпала самата Клеопатра. Повечето туристи обаче не са впечатлени от мястото. Първо, там има изключително много хора, особено по време на туристическия сезон, и второ температурата там е с 10 до 15 градуса по-висока. Също така е важно да се отбележи, че басейнът на Клеопатра се таксува допълнително и всички атракции са разположени на хълм. Друг недостатък е, че Памуккале се намира далеч от популярните курорти и ще ви отнеме доста време, за да стигнете до него.

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес