5 кардио тренировки, с които да смените досадното тичане

9138
5 кардио тренировки, с които да смените досадното тичане
Снимка: Getty Images/Guliver

Всяко упражнение, което повишава сърдечната честота до 150 удара в минута, може да се счита за кардио упражнение. Най-честата практика сред този вид обучение е бягането. Упражнението 30 минути на ден е достатъчно време за подобряване на сърдечната функция и борба със сърдечно-съдовите заболявания в бъдеще.

Видове алтернативни натоварвания за да развиете и правилно сърдечния мускул и тяло.

Магия на слънчевата светлина: Как да привлечете късмет с пролетното слънце

Пролетното слънце има много мощна творческа сила. Експертите по биоенергия говориха за това как да внесете късмет в живота си и дома си...

Велосипед

Колоезденето е страхотно кардио. И всяка опция е подходяща: независимо дали става въпрос за колоездене със семейство извън града или за симулатор във фитнес клуб. Разбира се, най-добре е да правите тренировките си на открито. Тук ще намерите различни пейзажи и чист въздух. Колоезденето по хълмист терен или нагоре се счита за особено високо по отношение на натоварването. Лайфхак: велосипед с няколко скорости ще ви позволи да не се изморявате много в началото и да контролирате нивото на натоварване.

Плуване

Защо плуването е по-лесно от бягането? Въпросът е, че плуването, за разлика от бягането, ограничава способността ви да дишате. Приемайки това като сигнал, нашето тяло се стреми да увеличи обема на белите дробове. Нещо повече, близък контакт с вода укрепва имунната система, отпуска и позволява на мускулите да се възстановят по-бързо.Традиционната тренировка за кардио плуване се състои от загряване, основна тренировка и охлаждане.

Пътека

Горим калории със само 40-минутна разходка

Една от основните препоръки на Световната здравна организация (СЗО) за предотвратяване на развитието на незаразни болести - като затлъс...

Това е уникален симулатор, който ви позволява оптимално да разпределите натоварването на всички части на тялото наведнъж. В момента това е един от най-популярните симулатори. Основната му характеристика е, че имитира бягане, ходене нагоре, бягане нагоре. В същото време пътеката ви позволява да се движите с по-умерено темпо от бягащата пътека. Вкъщи можете да използвате и малко по-компактен и достъпен.

Разходка

Казват, че за да изгори достатъчно калории, човек трябва да изминава поне 10 хиляди крачки на ден. В идеалния случай ходенето на кардио може да започне по всяко време и навсякъде. Не забравяйте да сгъвате и разгъвате ръцете си, докато ходите, и нищо друго не се изисква.

Скачане на въже

Обикновено въже за скачане, може лесно да се превърне в алтернатива на скъпото оборудване за упражнения и ходенето до басейна. Какво трябва да бъде част от програмата на въжета за начинаещи, за да бъде ефективна? Първо, не забравяйте да се загреете (разтегнете ставите, разтегнете мускулите на краката), преди да скачате с въже. Второ, в края на всяка тренировка си поемете дъх и се разтегнете. Препоръчително е да тренирате 2-3 пъти седмично.

Възрастен мъж измина 40 075 километра, за да отслабне

Пенсиониран консултант в областта на предприемачеството, 70-годишният Винод Баяай извървя маршрут, еквивалентен на обиколката на земнот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com