6 начина да направите лицето си по-тънко, без да отслабвате

3961
6 начина да направите лицето си по-тънко, без да отслабвате
Снимка: iStock/Guliver

Ако желаете лицето ви да изглежда по-тънко, без да се налага да отслабвате, има няколко ефективни и естествени начина да постигнете тази цел. Като се съсредоточите върху упражненията за лице, техниките за гримиране и стратегическото оформяне на прическата, можете да подчертаете чертите си и да създадете илюзията за по-слабо лице. Ето шест начина да направите лицето си по-слабо:

Упражнения за лице

Упражнения за лице: Включете упражнения за лице в ежедневието си, за да тонизирате и оформите мускулите на лицето си. Тези упражнения могат да бъдат насочени към области като бузите, челюстта и шията, като спомагат за намаляване на подпухналостта и подобряване на очертанията. Обикновени упражнения като издуване на бузите, правене на преувеличени форми "О" и "Е" с устата и нежно масажиране на челюстната линия могат да доведат до забележима промяна с течение на времето.

Контуриране с грим

Изкуството на грима може да направи чудеса, за да създаде илюзия за по-тънко лице. Използвайте контурираща пудра или крем, които са с един нюанс по-тъмни от естествения цвят на кожата ви, за да добавите сенки отстрани на челото, под скулите и по линията на челюстта. Това ще придаде измерение и ще помогне за изтъняване на лицето ви.

2 домашни подмладяващи маски за лице - смъкват само до 5 години

Подчертаване

Наред с контурирането, подчертаването на определени зони на лицето може да привлече вниманието към тях и да направи лицето ви по-извисено и подчертано. Нанесете хайлайтър в центъра на челото, на носа, на върха на скулите и на брадичката, за да подчертаете тези черти и да създадете по-стройна визия.

Прическа

Прическата ви може да повлияе значително на възприемането на формата на лицето ви. Изберете прическа, която допълва структурата на лицето ви и помага за издължаване на външния ви вид. Прически с пластове и обем в областта на короната могат да придадат височина, докато поддържането на гладки страни на косата може да създаде по-тънък вид.

Правилна стойка

Вярвате или не, поддържането на добра стойка може да допринесе за по-издължен и подчертан вид на лицето. Високата стойка и леко повдигнатата брадичка могат да предотвратят появата на двойна брадичка и да подобрят цялостния вид на лицето ви.

Намалете приема на натрий

Излишният натрий може да доведе до задържане на вода и да причини подуване на лицето и други части на тялото. Внимавайте за приема на натрий и избирайте балансирана диета, която включва плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, за да намалите подуването на лицето.

Не забравяйте, че формата на лицето на всеки човек е уникална и е важно да прегърнете естествените си черти. Тези съвети могат да ви помогнат временно да подобрите външния си вид, но крайната цел винаги трябва да бъде да се чувствате уверени и красиви в кожата си. Приемете своята индивидуалност и използвайте тези техники, за да подчертаете най-добрите си черти и да повишите самочувствието си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Каква е подходящата за вас доза витамин C и как да си я набавите

Не използвайте ябълков оцет, ако имате тези здравословни проблеми

Лазаровден 2024 г.: Традиции, ритуали и символика

Лекар: Следете за тази малка подробност и сами ще различавате настинка от алергия

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com