7 лесни начина да пиете повече вода и да останете хидратирани през целия ден

3000
7 лесни начина да пиете повече вода и да останете хидратирани през целия ден
Снимка: iStock

Пиенето на повече вода, за да сте сигурни, че сте добре хидратирани през целия ден, може само да подобри здравето ви. И сега, когато лятото е точно зад ъгъла, е идеалният момент да се уверите, че хидратацията е навик в обичайната ви рутина. Но ако в момента не е приоритет да останете хидратирани, мисълта да промените това може да изглежда предизвикателна или дори смущаваща. И така, как да пиете повече вода всеки ден, без това да изглежда като трудно и досадно задължение?

Защо хидратацията е важна?

Вашето тяло се състои от 50–70% вода и зависи от водата, за да функционира правилно. Всяка клетка, тъкан и орган в тялото се нуждае от вода, за да функционира.

Поддържането на адекватна хидратация е важно поради много причини. Хидратирането може да помогне на хората да се борят с мозъчната мъгла, на тялото да изхвърли токсините и дори може да помогне на хората да отслабнат в определени случаи. Също така помага на тялото да поддържа подходяща температура и помага да поддържате ставите смазани.

Водата съставлява голям процент от кръвта, която пренася основни хранителни вещества до вашите клетки и отпадъчния материал до бъбреците.  Също така помага за регулиране на телесната температура чрез потта, което поддържа правилното функциониране на храносмилателния ви тракт.

Оптималната хидратация също помага за поддържане на енергийните нива. Освен това хроничната дехидратация може да доведе до храносмилателни проблеми, камъни в бъбреците и високо кръвно налягане.

Вие губите вода ежедневно. Когато губите повече течности, отколкото приемате, тялото ви в крайна сметка няма достатъчно вода, за да функционира правилно при върхова производителност. Поради това можете да се окажете с главоболие, световъртеж, храносмилателни проблеми и умора. Дехидратацията също може да повлияе по негативен начин на настроението, паметта и когнитивните ви способности. След като се рехидратирате, тези симптоми изчезват.

Колко вода трябва да пиете на ден

Как да пием повече вода всеки ден

Ето няколко съвета, одобрени от експерти, които ще ви помогнат да пиете повече вода, които можете безпроблемно да включите в обичайната си рутина с лекота. Тези съвети не само ще ви помогнат да пиете повече вода, но и ще ви позволят да останете хидратирани през целия ден.

1. Яжте богати на вода храни

Не забравяйте, че храните като диня и краставица са предимно вода. Поради това изборът на тези храни може да ви помогне да поддържате хидратацията си просто, хапвайки нещо вкусно. Тези храни имат естествени електролити, които могат да помогнат за насърчаване на здравословната хидратация. Динята е 92% вода и съдържа електролитите магнезий и калий.

2. Сложете си напомняния

Задайте сигнал, който да се включва на телефона ви на всеки час или бележки на места, които ще видите.

3. Поглезете се с голяма бутилка вода за многократна употреба

Закупуването на голяма красива бутилка вода също може да бъде полезен начин да пиете повече вода. Може да изглежда прекалено просто, но закупуването на бутилка вода със сламка или наличието на сламки за многократна употреба у дома, които да поставите в чаши, може да направи отпиването на вода много по-лесно и приятно.

Започнете, като се стремите да пиете поне една пълна бутилка на ден и продължете пътя си до две бутилки.

4. Подгответе водата си за една нощ и се уверете, че е достъпна през целия ден

Напълнете бутилка с вода през нощта и да я поставите в хладилника. По този начин ще имате напитка, готова за натоварените сутрини, премахвайки извинението, че „нямате време“ да напълните бутилка с вода.

Започнете да пиете вода с мед и вижте какво ще се случи с тялото ви

5. Овкусявайте водата си

Добавянето на лимон, лайм или грейпфрут към водата също може да придаде повече вкус на вашата напитка, без да компрометира здравословната й цялост. Водата с лимон, по-специално, е свързана с различни ползи за здравето.

6. Когато имате избор на напитка, винаги избирайте вода

Разбира се, и други напитки могат да хидратират тялото ви, но всички те бледнеят в сравнение с голяма чаша вода. Вместо сладки газирани напитки или големи чаши кафе, изберете вода или газирана вода, която е без калории.

7. Слушайте тялото си

Понякога най-очевидното решение е най-полезното. Правилното реагиране на вътрешни сигнали, които тялото ви изпраща е един от най-ефективните начини да останете хидратирани. Пийте, когато сте жадни. Жаждата е начинът на тялото ви да ви каже, че имате нужда от течности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com