Ако всяка вечер пиете топла вода с мед - това ще се случи с тялото ви!

14898
Ако всяка вечер пиете топла вода с мед - това ще се случи с тялото ви!
Снимка: iStock/Guliver

Медът е много здравословна храна, наситена с ползи и множество свойства, които значително подобряват здравето ни и предотвратяват много заболявания. Ефектите му обаче могат да бъдат по-силни, щом го комбинираме с вода и започнем да го консумираме по-често.

Д-р Рената Силвия Фернандеш ни обяснява следното. 

Помощ за отслабване

Медът осигурява усещане за ситост и помага за контролиране на проблемите с хранителната тревожност. Разреждането на лъжица мед във вода помага да отслабнем, защото освен, че ни кара да се чувстваме по-сити, също контролира мозъчния механизъм, който предизвиква желанието да ядем сладко.

Облекчаване при артрит

Изследване на университета в Копенхаген показва, че пациенти, които консумирали вода с мед, почувствали облекчение от болката си за няколко минути. По тази причина е препоръчително консумирането на вода с мед за предотвратяване и борба с болезнен артрит.

Намаляване на степента на холестерола

Пациентите с висок холестерол може да намалят степента му с 10% след пиене на вода с мед. Това помага за решаване на проблеми с кръвообръщението и сърдечно-съдови заболявания. За целта пациентите трябва да консумират две лъжици мед (50 г) с 2 чаши вода.

Пийте топла вода сутрин! Ето защо!

Подсилва имунната система

Известно е, че медът е храна с антибиотични и антибактериални свойства, които предпазват от вируси и бактерии, причиняващи инфекции, грип и настинки. Водата с мед на гладно е отлично средство за повишаване на защитните сили и профилактика на голям брой заболявания.

Намалява умората

Едноседмично консумиране на вода с мед помага за борба с умората и нейните симптоми за една седмица. Медът, разреден във вода, дава жизненост на тялото, повишава мозъчната активност и ни поддържа по-активни.

Повишава енергията

Водата с мед има мощни енергийни ефекти, които подобряват физическото представяне. Въпреки, че днес на пазара има много енергийни напитки, те често съдържат вредни компоненти за тялото, които в дългосрочен план увреждат здравето.

Добър вариант е да се консумира на празен стомах вода с мед, тъй като това е източник на естествена енергия, която включва и други важни хранителни вещества за тялото.

Други ползи от пиенето на вода с мед

Това е отлично средство за преодоляване на ефекта на „лениви черва“. Също е чудесна алтернатива за борба с някои проблеми като астма, бронхит и други респираторни усложнения. Помага за елиминирането на токсините, които се натрупват в тялото. Почиства храносмилателния тракт, като се бори срещу паразитите. Ефикасен съюзник за прочистване на организма благодарение на своите антибактериални и антивирусни свойства. Подобрява работата на червата и унищожава микроорганизмите.

Какво ще се случи, ако пиете по една чаша топла вода сутрин на гладно?

Как се приготвя?

Единственото действие е да разтворите лъжица мед в чаша топла вода и да я изпиете на празен стомах. Тази смес има много приятен вкус – а той ще ви помогне също да облекчите стреса и други емоционални проблеми.

Може сместа да бъде консумирана на празен стомах всяка сутрин с цел предотвратяване на заболявания и получаване на максимални ползи. Водата на празен стомах е много полезна за стомаха, а медът предлага допълнително подхранване, което ще бъде от полза и за здравето на кожата.

Но ако искате да получите максимална полза, особено да улесните работата на бъбреците си, със същото естествено лекарство, идеалното е да го вършите точно преди лягане, за да може да действа върху тялото ви през цялата нощ.

Честата консумация на топла вода с мед помага за предотвратяване на преждевременно остаряване, също и за избягване на увреждането на клетките, тъй като е от полза както за кожата, така и за органите.

Внимание! Тази статия е предназначена да даде информация, а не медицинска инструкция. Избягвайте самолечение и се обръщайте към медик-специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Каква е подходящата за вас доза витамин C и как да си я набавите

Не използвайте ябълков оцет, ако имате тези здравословни проблеми

Лазаровден 2024 г.: Традиции, ритуали и символика

Лекар: Следете за тази малка подробност и сами ще различавате настинка от алергия

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com