Чужди езици за мъници - как да изберете подходящия за вашето дете?

4118
Чужди езици за мъници - как да изберете подходящия за вашето дете?
Снимка: Михаил Мингазов / Pixabay

Чужди езици за мъници  - кой език да избера за детето?

Преподаването на чужди езици развива детето хармонично и всестранно. Това му позволява да разшири хоризонтите си и отваря пред него широки перспективи.

До 10-годишна възраст мисленето и мозъкът на детето са по-пластични, така че децата могат да учат 2-3 езика едновременно. Ако се опитвате да отгледате полиглот, изучаването на чужд език трябва да започне от ранно детство. 

Както показва практиката, един от най-добрите варианти е да запишете мъника да изучава чужд език на около 4 години. Така детето ще е вече леко запознато с разговорната реч.

Какво дават чуждите езици на децата?

Изучаването на чужди езици дава много на хората и основно на децата. Това е учение, което развива памет, мисъл и концентрация, а също така помага за развитието на гъвкавост в мисленето, изгражда характер и повишава ерудицията. Владеенето на чужди езици ще разшири възможностите в бъдеще, както по отношение на работа, така и обучения.

Децата „кристали“ - какво трябва да знаете за тях?

При изучаването на чужд език в мозъка се активира лявото полукълбо. То полага основите за синтаксиса на езика, работи по фонемна система и граматически.

По време на изучаването на чужди езици при мъниците работят различните части на мозъка. Благодарение на тях се оформя умението за произнасяне на чужди изрази и думи, различни обозначения, в зависимост от интонация или модели на употреба. Възприятието на езика става в дясното полукълбо. То прави детето по-хармонично.

Кой чужд език да изберете за изучаване?

В наши дни най-популярният е английският език, както за децата, така и за възрастни. Реално това е международен и универсален език, лесна форма за общуване. От гледна точка на хармоничното развитие изборът на език се базира не на популярност и разпространение, а на темперамент и наклонности у детето.

Ако искате вашето дете да развие и двете си  полукълба, изберете японски език. Да, това ще е най-трудно, но дясното полукълбо участва активно в изучаването на този език. То активира запомнянето на йероглифи, а те се базират на изображения.

Справете се със злоядото дете ТАКА

Ако детето има дарба да е музикално или искате да развиете слуха си, подходящ език ще е китайският. При него в зависимост от тона една и съща дума може да има различни значения. Китайците и китайският език имат много тонове за произношение. Това стимулира силно музикалните центрове в дясната половина на мозъка и помага за развитието на слуха и музикалността. Заедно с това много лингвистични експерти казват, че китайският е език на бъдещето.

За общително и отворено дете е най-добре да се избере между френски и испански език.

Преподаването на немски език на малчугана може да започне, ако детето е логик и практик, ако си пада по точността и прави всичко в ред и строга дисциплина.

В случай, че детето е мечтател и творец, който обича да рисува и чете, английският език ще е най-подходящ за него.

Решението кой и колко езика ще знае вашето дете зависи изцяло от вас и от неговите способности. Важно е тези знания да не останат непотърсени и да помогнат за умственото развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com