Жена започна да използва САМО балсамов оцет, вижте как повлия на тялото ѝ

9578
Жена започна да използва САМО балсамов оцет, вижте как повлия на тялото ѝ
Снимка: Pixabay.com

Балсамовият оцет се приготвя от грозде и се отличава с характерен тъмен цвят и наситен вкус. Рецептата произлиза от Италия, а неговите свежи нотки са отлично допълнение към различни ястия, сосове и маринати. Но вкусовите свойства далеч не са единственото положително качество на балсамовия оцет. Той съдържа антиоксиданти, витамини и минерали, които помагат да поддържаме оптималното здраве на организма.

Подобно на гроздовия сок, този натурален продукт предлага вещества, които са добри за имунитета, сърдечната система и храносмилането. Антиоксидантните полифеноли и биофлавоноиди работят за неутрализиране на свободните радикали, причиняващи възпаления и увреждания на клетките. Цветът на балсамовия оцет се дължи на меланоидините, които съдействат за понижаване на оксидативния стрес и по-добро храносмилане на месните продукти. Освен това той съдържа витамин С и оцетна киселина, която има антибактериални свойства и помага за балансиране на нивата на холестерола.

Представяме ви 4 от здравословните ползи на балсамовия оцет, които го правят полезен за организма.

Сърдечна система

Едно от най-добре проучените свойства на този продукт е именно въздействието му върху LDL-холестерола. Изследванията показват, че той помага за понижаването на неговата стойност, като блокира съединенията, причиняващи покачването му. Освен това балсамовият оцет съдържа комбинация от вещества (като магнезий и калий), които съдействат за намаляване на риска от хипертония.

Храносмилане

Оцетната киселина предлага ценни пробиотици, които са необходими за поддържането на добро храносмилане. Те подобряват стомашната флора, допринасят за по-дълготрайно чувство на ситост и подпомагат имунната система. Пробиотиците са полезни бактерии, необходими за разграждането на храните, като също така работят за облекчаване на различни стомашни проблеми. Ябълковият и балсамовият оцет могат да се използват като натурално средство срещу киселини и рефлукс, като за целта преди хранене се приема по 1 супена лъжица, разредена в чаша вода.

Модни грешки, които всички жени допускат през зимата

Вие може да ходите на фитнес през цялото време, да ядете само зелени ябълки, да бягате всяка сутрин и да постигнете желаната фигура... ...

Кръвна захар

Балсамовият оцет има регулиращ ефект върху нивата на кръвната глюкоза и е подходяща овкусяваща добавка за хора с инсулинова резистентност или диабет. Проучванията показват, че неговият антигликемичен ефект помага да се избегне рязкото покачване на кръвната захар след хранене.

Имунитет

Комбинацията от няколко вида антиоксиданти и витамин С в състава на балсамовия оцет подсилват защитните сили на организма срещу вредни микроорганизми, токсини и свободни радикали. Те предпазват тъканите от действието на оксидативния стрес, който води до стареене на клетките, възпалителни процеси и хронични заболявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Домашният препарат, с който ще отпушите мивката за секунди

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com