Как да разберем дали медът е истински

20009
Как да разберем дали медът е истински
Снимка: iStock/Guliver

Медът е всепризнат източник на естествени хранителни вещества и се използва от векова за лечение на различни заболявания. Има богат състав на различни минерали, витамини и е известен с чудесния си вкус и ползи за цялото семейство. Но когато отиваме да го купим от магазина, често се чудим дали си взимаме наистина качествен и естествен продукт или е само имитация с примеси и захар.

Когато медът е естествен, той има аромат, който е наситен, вкуса му е плътен и самата му консистенция е гъста, като с времето може да се захароса. Нека в тази статия да ви споделим няколко домашни теста, с които може да проверим доколко качествен мед консумираме.

Първи тест

Може да капнем малко мед между палеца и показалеца си и да ги разтрием леко. Ако медът е истински, тогава ще се абсорбира в нашата кожа и няма да остане лепкав твърде дълго време. А ако той не е екологично чист, а с добавка на захари в него, той ще започне да лепне веднага при втриване.

Втори тест

Ако вземем малко мед с лъжичка и капнем върху кухненска хартия няколко капки от нея, чистия мед няма да се абсорбира и да скъса хартията, защото той не е със съдържание на вода в себе си.

Цената на меда не се е променяла вече 20 години

Изкупната цена на меда в България не се е променяла от порядъка на 20 години, изчислява пчеларят от Новозагорско Динко Динев пред Agri....

Трети тест

При изграждането на кошер, пчелите произвеждат мед като естествена бариера, с която гонят определени вредители като мравките. Ако капнете няколко капки мед навън, то мравките няма да се доближат до него ако той е натурален, но веднага ще дойдат, ако в него има съдържание на захар, тъй като обичат сладкото.

Четвърти тест

Ако напълним чаша с вода и добавим в нея чаена лъжица мед, ако той е истински, ще се отдели на дъното и, а ако е със добавена захар в него, веднага ще се разтвори във водата.

Пети тест

Как можем да се лекуваме с мед?

Медът от дълги времена се е използва за лекуване на ввсякакви проблеми от здравословно естество. Известен е със свойствата си за борба ...

Всички обичаме да закусваме филия с мед, като това може да е още един тест, за да разберем, дали той е екологично чист. Ако я намажем с мед, то натуралният такъв ще се задържи във филията, а този, който не е, ще овлажни хляба.

Шести тест

Ако потопим кибритена клечка в мед, естественият такъв няма да попречи тя да бъде запалена след това, но ако в него се съдържа вода, клечката определено няма да се запали.

Седми тест

Може да сложим в купа поне две-три лъжици мед и да го загреем в микровълновата. Ако меда е натурален, ще се карамелизира, но ако е със различни добавки, в него ще се образуват дребни мехурчета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Кой празнува на Цветница 2024 - пълен списък

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com