Как да се храните преди ПОЛЕТ

4068
Как да се храните преди ПОЛЕТ
Снимка: Getty images

Полетите на дълги разстояния ви карат да се чувствате подути и уморени? Ето как да се чувствате заредени с енергия и свежи.

Преди да напуснете къщата

Малко планиране може да има положително влияние, когато става въпрос за здравословно хранене по време на пътуване.

Звездни храни за поддържане на млада и здрава кожа

Състоянието на кожата ни несъмнено е една от основните грижи на много жени (и мъже също!) по отношение на нашата красота. Ние непрекъсн...

Пригответе закуски, които можете да вземете в самолета, като нарязани зеленчуци, които иначе ще се развалят в хладилника, докато сте далеч. Нарежете малко червени чушки, моркови, краставица и добавете грах (или каквото имате) и поставете в торбичка с цип. Пресните и сушените плодове са чудесни, но избягвайте лепкави плодове като портокали и манго, които могат да се разсипят в самолета! Крекери, енергийни блокчета, несолени ядки и пълни опаковки са лесно преносими и здравословни опции.

Вземете празна бутилка вода. Можете да я напълните в летището, веднага щом преминете през охраната, и след това да пиете и да хидратирате, преди да полетите и по време на пътуването си. Веднъж качили се в самолета, стюардесите ще се радват да напълнят бутилката ви вместо вас. Дори и да не минават често през самолета с количката за напитки, не се страхувайте да попитате, тъй като винаги има вода отзад.

Сложете пакетчета билков чай ​​в ръчния си багаж. Копърът и мента са полезни за храносмилането; джинджифилът може да облекчи гаденето и болестта при движение; а лайката ще ви помогне да си починете и да се отпуснете. Можете да поискате от стюардесата чаша топла вода на борда на самолета. Само имайте предвид, че някои страни (например Австралия) имат строги разпоредби за внос, така че може да не сте в състояние да донесете неизползвани пакетчета чай през митницата на летището.

Тези храни забавят стареенето

На летището

Ензими в храната: какво представляват и за какво са

Папаин, бромелаин, актинидин, диастаза, инвертаза, глюкоза оксидаза, каталаза, кисела фосфатаза, глутатион пероксидаза...всичките те са...

В зависимост от времето на вашия полет, можете да изберете да хапнете на летището. Ако сте на някое от по-големите летища, ще бъдете изправени пред множество възможности за избор. Изберете някъде, където можете да хапнете лека храна, състояща се от много зеленчуци и/или салата, и постни протеини. Избягвайте дълбоко пържени и мазни храни, които са тежки за храносмилателната система и могат да причинят киселини и лошо храносмилане, което води до много неудобен полет.

Избягвайте „газените“ храни като печен боб, нахут, броколи, зеле, леща и лук, преди да се качите на борда. Във въздуха, когато налягането в кабината пада, всички газове в червата ви се разширяват и това може да ви накара да се почувствате много подути. Помислете как бутилка с вода се разширява в самолета и леко експлодира, когато я отворите по време на полет - същото нещо се случва в червата ви! Газираните напитки и дъвките могат да имат подобен ефект, така че пропуснете и тези.

Колко вода трябва да пием на ден – чували сте различни версии, НО това е отговорът

НЕ на алкохола

Може да искате да успокоите нервите си преди полета, като се насочите направо към бара на летището, но алкохолът е изключително дехидратиращ. Пиенето преди полет, съчетано с ниската влажност в кабината, намалява устойчивостта ви към настинки и грипни микроби, което ви прави по-податливи на заболяване. Придържайте се само към една алкохолна напитка, ако е възможно, и след това пийте много вода, за да сте сигурни, че сте добре хидратирани, преди да се качите на самолета. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com