Как да спрем събуждането по едно и също време през нощта?

25823
Как да спрем събуждането по едно и също време през нощта?
Снимка: iStock/Guliver

Много хора споделят, че всяка нощ се събуждат в едни и същи часове, и са озадачени от това.

Ето мнението на д-р Елен Виола и д-р Ней Карнейро:

Ако се събуждате настойчиво по едно и също време, е възможно организмът да се опитва да ви предупреди за някаква енергия, която е блокирана или неправилно насочена и в крайна сметка нарушава естествения енергиен баланс. Човешкият организъм има способността да се самолекува, затова ви предупреждава, когато нещо не е наред.

Събуждане между 21.00 И 23.00 ч.

По това време са моментите, в които повечето хора се опитват да заспят. Именно тогава нашата ендокринна система търси да се балансира и да доставя ензими, които регулират организма така, че хормоните и метаболизмът да функционират в рамките на нормата. Ако възникват проблеми със заспиването или се будите по това време, напълно е възможно организмът да ви предупреждава, че сте в режим „борба или бягство“. Тази формула означава, че сте твърде привързани към събитията от изминалия ден или сте разтревожени какво е възможно да се случи през следващия. Организмът не може да се изключи от овладелите ви емоции и изпада в стрес.

Обърнете внимание на хранителното си меню. Не яжте твърде късно или в големи количества и избягвайте консумацията на тежки хранителни продукти и ястия малко преди времето за лягане.

Тибетски техники за лесно събуждане

Събуждане между 23.00 и 01.00 ч.

Обяснението за събуждането в тези моменти е емоционално. Организмът ви се буди по това време, защото усеща, че криете в себе си недоволство.

Това се случва по следния начин: една сутрин сънувате явлението или обекта на своето недоволство (или вечерта сте заспали с тази мисъл). Затова 24 часа по-късно организмът ви доставя енергия, която укрепва самочувствието ви, за да се възстановите – но процесът на такова енергийно презареждане ви събужда. По тази причина, ако се будите между тези часове, трябва да забравите, поне временно, онова, от което сте недоволни.

Събуждане между 01.00 и 03.00 ч.

Този период на сън е много важен за детоксикацията и обновяването на организма. Именно тогава черният дроб освобождава и унищожава токсините, като пречиства кръвта. Ако се събуждате по време на този процес, това може да е знак за гняв, разочарование и, въобще, за негативни чувства в живота ви. Организмът обръща внимание на това: вие сте в отрицателна спирала и трябва да излезете от нея. Отдалечете се от проблемите, гледайте на живота с по-голям оптимизъм и имайте вяра в близкото бъдеще.

Събуждате се в 3 часа през нощта - ето какви заболявания издава това

Събуждане между 03.00 и 05.00 ч.

В този период на сън белите дробове са напрегнати и действат с включване на цялата им енергия. Те зареждат организма с кислород и подхранва клетките. Ако се будите обикновено между тези часове, може причината да е, че спите на твърде задушни и затворени места или трябва да обърнете внимание на дихателната си система. Състоянието на болка и тъга също е свързано с белодробни проблеми и събуждане между 3 и 5 сутринта. Правенето преди лягане на дихателни упражнения може би ще помогне.

Събуждане между 05.00 и 07.00 ч.

По това време токсините, освободени по-рано вечерта, се отстраняват от организма. Дебелото черво е активно през този интервал, затова лоша храна или твърде късно хранене може да ви принуди да се събудите. Ако причината за събуждането не е физическа, е напълно вероятно да са емоционални блокажи, които ви карат да разтягате мускулите си (и може да се събудите с крампи) или просто желание да отидете до тоалетната. За да се уравновесите, освободете емоциите си и престанете да ги потискате.

Внимание! Статията е само осведомителна. Потърсете медик-специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Каква е подходящата за вас доза витамин C и как да си я набавите

Не използвайте ябълков оцет, ако имате тези здравословни проблеми

Лазаровден 2024 г.: Традиции, ритуали и символика

Лекар: Следете за тази малка подробност и сами ще различавате настинка от алергия

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com