Кога да пием вода, ако искаме да отслабнем?

4985
Кога да пием вода, ако искаме да отслабнем?
Снимка: iStock

Ползите от приема на адекватни количества вода са известни на всички, но малцина знаят кога точно да пием вода и как, ако целта е контрол на теглото и постигане на мечтаната талия. Редица проучвания доказаха ползата от водата за постигане на по-стройно тяло в няколко направления, но все още се питаме точно кога да пием вода, за да отслабнем. Ако и вие си задавате този въпрос, на правилното място сте. Открехваме завесата на последните проучвания по темата, развенчаваме митовете и фактите и отиваме да си налеем чаша вода в най-правилия момент.

Как водата ви помага да отслабнете?

Учени и експерти въз основа на дългогодишни изследвания правят следните заключения, свързани с приема на вода по време на режим за отслабване:

1. Пиенето на вода увеличава с до 30% количеството калории, които изгаря тялото ви в покой.

2. Увеличеният прием на вода с литър на ден води до допълнителни 2 килограма свалени за 12 месеца, през които спазвате режим за отслабване.

Как правилно да пием вода сутрин, за да помогнем на тялото?

3. Приемът на студена вода е по-ефективен за сваляне на излишните килограми от този на вода със стайна температура, тъй като тялото изразходва допълнително енергия, за да я затопли.

4. Адекватният прием на вода помага за намаляване на индекса на телесна маса, обиколката на талията и телесните мазнини.

Кога да пием вода за контрол на килограмите и отслабване?

Важен въпрос е не само как и защо водата постига тези удивителни резултати, но и кога да пием вода, за да е максимален ефектът. Очевидно водата помага – изследванията го доказват. Тя създава усещане за ситост, помага да останем свежи, млади и хидратирани, притъпява чувството за глад, помага за детоксикацията, предпазва ни от прием на други напитки, съдържащи захар или консерванти. А отговорът на въпроса кога да пием вода е:

Неочаквани ползи от преварената вода за пиене - не ги пропускайте!

  • Приемът на вода сутрин след ставане доказано намалява погълнатите на закуска калории, защото намалява глада и ни предпазва от пищно угощение рано сутринта.
  • Приемът на вода преди хранене доказано помага на хората с наднормено тегло да консумират по-малко храна и така да погълнат по-малко калории и да отслабнат почти двойно повече от тези, които сядат на масата жадни.
  • Скорошно проучване в училищата категорично доказа, че пиенето на вода и сред най-малките и подрастващите намалява процента на затлъстелите деца.
  • Важно е да пиете вода, когато почувствате глад. Често тялото бърка жаждата с глад, нахвърляте се на храна, но реално сте просто жадни. Поглъщате излишни калории, без да задоволите глада си, защото ви мъчи не друго, а жажда. Първо изпийте чаша вода, когато почувствате глад. По-късно ще решите гладни ли сте наистина. 
  • Ако целта ви е отслабване, изпийте чаша-две вода преди хранене – около половин час, преди да седнете на масата. Така ще погълнете по-малко храна и по-малко калории. Водата преди хранене ще ви предпази от преяждане. Това е ефективен метод за контролиране на приема на калории, като по този начин подпомагате загубата на тегло. Не пийте вода по време на самото хранене, за да не пречите на храносмилателните сокове и ензими, както и веднага, след като сте се нахранили.
  • Сред отговорите на въпроса кога да пием вода, ако искаме да отслабнем, които учените посочват като правилни, е и сутринта. Ако започвате деня си с чаша вода, ще сте свежи, ще хапвате по-малко на закуска, ще улесните гладкото движение на червата и ще изчистите тялото си от токсините.

        Отиваме да си налеем вода. А вие?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com