Куриерските доставки „позеленяват“ с електрическите Пакстъри на „Спиди“

26718
Куриерските доставки „позеленяват“ с електрическите Пакстъри на „Спиди“
Снимка: „Спиди“ АД

Поредното екологично решение на компанията подобрява средата в големите градове

В навечерието на Световния ден на околната среда, 5 юни, иноваторът в куриерските услуги „Спиди“ АД представи поредното свое зелено решение. Електрически Пакстъри ще обслужват клиентите на компанията в центъра на София, Пловдив и Русе.

Към момента в употреба ще влязат 5 Пакстъра, като за столицата са предвидени три от тях. На базата на данните от пилотното им използване, след това ще бъдат закупени още машини като част от стратегията на „Спиди“ АД за зелени доставки.

Превозните средства, проектирани и произведени от норвежката Paxster AS, са изцяло електрически. Те вече се ползват от куриерите на DPD Group, част от която е и „Спиди“ АД. Пакстърите допринасят за по-чиста околна среда и по-ефективни доставки на пратки в градовете с изразена централна част. Компактни и симпатични, Пакстърите са с разпознаваем, привличащ вниманието дизайн, и са компонент от зелените градове на бъдещето.

Специално проектирани за улесняване на нуждите на куриерите, Пакстърите могат да поберат около 240 кг полезен товар. С едно зареждане на батерията превозното средство изминава над 100 км, без никакви вредни емисии. Максималната скорост на машината е 60 км/ч. Тясната платформа гарантира по-лесен достъп и по-лесно паркиране на по-тесните улици в централната градска част и бързина при доставките от гледна точка на практичност – Пакстърът може да спре почти навсякъде и благодарение на товарния отсек бързо да бъде извадена или прибрана пратката. Ергономичният дизайн работи и в полза на куриерите - влизането и излизането на куриера е лесно, което спестява времето и усилия.

Безшумната работа на мотора е допълнително предимство към нулевото замърсяване на въздуха. По този начин Пакстърите са поредното решение на „Спиди“ в последователната ѝ политика на социалноотговорна компания с над 10-годишна визия за опазване на околната среда и хармоничното взаимодействие между природата, бизнеса и хората.

За „Спиди“:

„Спиди“ АД е лидер на пазара на куриерски услуги с пазарен дял от над 25,5%. Компанията е основана през 1998 г. и от създаването си до сега се развива до корпоративна структура с над 1400 души персонал и над 1000 транспортни средства. Логистичната мрежа покрива 100% от територията на страната с над 450 офиса и автоматични пощенски станции, а благодарение на партньорството с DPD – най-голямата мрежа за сухопътни доставки в Европа, компанията доставя пратки и до всяка точка на света.

Компанията непрестанно инвестира в иновации, качество и развитие на нови продукти и услуги за оптимизиране на бизнеса на клиентите и с отговорна грижа за хората, ресурсите и околната среда.

Поредното екологично решение на компанията подобрява средата в големите градове

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com