Лесно можете да тествате качеството на храната, която ядете

2352
Лесно можете да тествате качеството на храната, която ядете
Снимка: Pixabay.com

Има много начини да проверим качеството на хранителните продукти, които консумираме всеки ден. Повечето от тях, обаче, изискват съдействие от специалисти или специално оборудване. Предлагаме ви само тези, които може да направите сами в домашни условия или дори в супермаркета.

1. Пилешки гърди

Обърнете внимание на белите ивици и дебелия слой мазнина върху пилешките гърди. Това означава, че фермерите инжектират домашните птици с хормони за растеж, за да може да наддават тегло бързо. Това месо не е полезно за здравето. Цветът също е от значение: ако той е жълтеникав, тогава месото не е свежо. Суровите пилешки гърди трябва да бъдат розови и не прекалено меки.

2. Сирене "Котидж"

Изсипете капка йод върху сиренето. Погледнете петното, което се образува. Ако то промени цвета си от жълто към тъмносиньо, тогава има вероятност сиренето да съдържа нишесте. Оставете малко парче от продукта на стайна температура. Ако то се оцвети в жълто, тогава съдържа растителни масла. Истинското сирене може да бъде кисело на вкус, но няма да промени цвета си.

3. Мед

Припомнете си 7 училищни трика, които още работят

Някои ежедневни трикове са толкова практични и лесни, че могат да бъдат от полза на повече от едно поколение. С течение на времето те н...

Изсипете малко мед върху чиния. Фалшивият пчелен продукт капе и се разнася по повърхността на съда, докато висококачественият се стича в тънка струя. Ако медът има вкус на карамел, това означава, че той вече е бил нагряван. Ако е прекалено сладък, вероятно съдържа бяла захар.

4. Сметана

За да разберете дали сметаната съдържа растителни мазнини, разтворете 1 чаена лъжица от нея в чаша гореща вода. Ако качеството на продукта е лошо, тогава по повърхността на питейната течност могат да се появят бели люспи. Истинската заквасена сметана образува гъста хомогенна напитка.

5. Замразени плодове и зеленчуци

Проверете дали опаковката със замразени продукти съдържа сняг или парчета лед. Ако това е така, тя вероятно не е съхранявана правилно. Изберете продукти, по които има скреж.

Този човек разкри най-лесния начин за пестене на пари

"Само ако можех да спра да харча пари за ненужни вещи, щях да купя толкова полезни неща." Ако и вие мислите така, то тогава тази статия...

6. Риба

Прясната риба има ясни очи и яркочервени хриле. Тя трябва да отразява естествена метална светлина, а люспите й да са плътно прикрепени към тялото.

7. Месо

Притиснете месото леко с пръст. То трябва да бъде достатъчно гъвкаво, за да възвърне първоначалната си форма. Разрежете едно голямо парче на половина: ако то е тъмно, но има бели контури, това означава, че неговият срок на годност е удължен с помощта на добавки. Подсушете месото с хартия. Пресният продукт не трябва да оставя прекалено много влага или кръв върху нея.

8. Подправки

Имате котка? Никога не правете това с нея!

Котката ви вероятно следи къде се намирате, дори и ако не сте в една стая с нея, и дори и да не ви вижда.  Скорошно изследване на...

Вземете връзка копър. Ако листата на подправката увиснат, то тя е вече изсъхнала. Наситеният цвят на копъра и дългите стъбла са индикатор за съдържание на нитрати. Свежите билки винаги разполагат с естествен зелен цвят.

9. Сирене

Лесно може да разберете дали сиренето съдържа растителни мазнини. Когато се реже, то се разпада (не се отнася за твърди видове сирена като чедър). Освен това изсъхва бързо и по него се появяват пукнатини, ако остане дълго време без опаковка. Оставете парче сирене на стайна температура. Висококачественият продукт остава мек, но ако изсъхне или се появи влага, е по-добре да го оставите.

10. Сладолед

Оставете любимия си сладолед на стайна температура. Ако той съдържа растителни мазнини, тогава има вероятност да остане замразен за по-дълго време и накрая да се разтопи, превръщайки се в течност. Сладоледът с качествени продукти е съставен от гъста и кремообразна смес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Разкриха ефикасна ТАЙНА: Как се сваля кръвното за 5 минути без лекарства

Задушници 2024: Ето кога се падат 3-те най-големи Задушници тази година

Какво означава, ако се будите със световъртеж сутринта?

Какво да направите, ако имате възпалено гърло и сте загубили гласа си?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 18 май /валутен калкулатор/

Ако сте стъпили на пирон: какви могат да бъдат последствията?

8 храни, които ускоряват метаболизма - добавете ги към диетата си

Мехурче на клепача: защо се получава и как да го премахнете

5 невидими симптома на стафилококова инфекция

Само едно яйце на ден, може да предпази сърцето ви: Вижте как

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com