Може ли кокосовото масло да лекува запек

12636
Може ли кокосовото масло да лекува запек
Снимка: iStock/Guliver

Може би сте чували, че някои хора използват кокосово масло за лечение на запек у дома. Тази суперхрана наистина може да помогне при запек. Ето повече за това как използването на тази съставка може да осигури облекчение.

Как кокосовото масло може да помогне при запек

Кокосовото масло може да има слабителен ефект. Експерти, твърдят, че кокосовото масло може да увеличи метаболизма и да помогне на храната да преминава по-бързо през тялото. Това може да означава по-чести и по-малки, по-меки движения на червата.

Важно е да се отбележи, че много информация, която намирате онлайн за кокосовото масло, не е подкрепена от науката. Въпреки че проучване върху животни показа, че тази съставка може да подобри нивата на холестерола в кръвта, много от другите твърдения, които ще откриете, са неоснователни или се нуждаят от повече изследвания.

Как да го използваме

Първо, трябва внимателно да четете етикетите на кокосовото масло. Много сортове са рафинирани, което премахва някои от предполагаемите ползи за здравето в преработвателното предприятие. Вместо това потърсете органично необработено кокосово масло. На етикета може да се нарече и нерафинирано. Този вид масло не е обработвано, така че всички полезни свойства и микроелементи са запазени.

Кои са най-добрите храни при запек - естественото решение на проблема

Може да се натъкнете на различни почистващи препарати с кокос в местната аптека. Не е задължително да използвате всичко или нищо, за да се възползвате от кокосовото масло, като направите пълно прочистване. Вместо това, проектът Gut Health предлага да ядете една супена лъжица с храната всеки ден. Някои хора достигат до приема на четири до шест супени лъжици.

Как приемате кокосово масло? Често е в твърда форма, ако температурата в стаята ви е под 24°C. Ето няколко опции:

Поставете твърдото или полутвърдото масло в устата си и го оставете да се разтопи.

Разтопете го на котлона на слаб огън и го изпийте.

Можете също така да го поставите върху или в други храни, които ядете:

Гответе с кокосово масло вместо други масла, като зехтин или рапица.

Използвайте кокосово масло в кафето или чая си.

Слагайте кокосово масло в овесените си ядки или киселото мляко всяка сутрин.

Добавете кокосово масло към смутитата.

Намажете пуканките с кокосово масло вместо масло.

Без значение какво правите, въвеждайте кокосовото масло бавно в диетата си. Твърде много твърде скоро може да ви причини лошо храносмилане, стомашни спазми или дори диария. Може да искате да започнете само с една чаена лъжичка на всяко хранене и да надграждате от там. Помислете за водене на дневник, за да наблюдавате всички промени в запека, които могат да ви помогнат да коригирате количеството, което приемате.

Други домашни средства за запек

Кокосовото масло не е единственият начин за лечение на запек. Има много други неща, които можете да направите, за да задвижите нещата.

Добавете повече фибри към вашата диета. Когато ядете повече фибри, изпражненията стават по-тежки и преминават през червата по-бързо. Добрият избор включва пресни плодове и зеленчуци. Фасулът и пълнозърнестият хляб също са богати на фибри. Помислете да ядете около 14 грама фибри на 1000 калории на ден. Работете до най-малко 20 грама на ден бавно в продължение на няколко седмици, за да избегнете газове и подуване на корема.

Помага ли кокосовото масло за заличаване на стрии

Увеличете физическата си активност. Спортуването ще помогне на червата ви да станат по-активни. Вашият лекар може да предложи добра тренировъчна програма за вас. Ходенето е добър избор за начинаещи.

Ако трябва да отидете, отидете. Не пренебрегвайте желанието си за изхождане. Докато го правите, отделете време, докато отидете до тоалетната. Бързането може да не ви позволи да изпразните напълно червата си и може да доведе до повече запек.

Пий повече вода. Течностите и поддържането на подходяща хидратация могат да помогнат на изпражненията ви да преминат по-лесно през червата.

Създайте график за ходене до тоалетната. Първоначално може да не ви се стори естествено, но опитайте да настроите таймер и да отделите време. Може да ви е по-лесно да се изхождате след хранене.

Анекдотични доказателства сочат, че кокосовото масло може да помогне при запек. Тази храна със сигурност си струва да опитате, в умерени количества, за да видите дали работи за вас. Въпреки това кокосовото масло може да не е чудодейният лек за всичките ви здравословни заболявания. Има много други промени в начина на живот, които можете да направите, които ще ви помогнат с вашия запек.

Не забравяйте, че умереността е препоръчителна. Ако опитате някаква промяна в диетата си, въведете я бавно. Ако продължавате да имате проблеми с изхождането, свържете се с Вашия лекар. Запекът може да е признак на по-сериозно състояние, като запушване на червата или рак. Може също така да доведе до хемороиди, анални фисури или фекални удари, ако не се лекува.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com