X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

На кое е по-добре да заложим: SEO специалист или агенция?

324
На кое е по-добре да заложим: SEO специалист или агенция?
Снимка: iStock/Guliver
Услугата за оптимизация на търсачките (SEO) все още е донякъде трудна за разбиране от мнозина, но вече доста предприемачи са напълно убедени в ползите, които тя може да донесе за бизнеса им. Някои от тях прибягват до помощ от професионална SEO агенция, а други считат за по-рентабилно да наемат на работа вътрешен SEO специалист.

Но за да оценим плюсовете и минусите на тези два варианта, нека да ги разгледаме по-обстойно.

Опит, квалификация и качество на служителите

Добрият опит е от съществено значение за възможно най-конкретно идентифициране на нуждите на клиентите и изготвянето на работещи стратегии за насърчаване на бизнеса им. 

Какво можете да очаквате от една добра SEO агенция:

  • Богат опит в различни насоки и готовност да се предоставят казуси за всеки конкретен проект;
  • Полезен обмен на добър опит между отделните служители, което е от ключово значение за постигането на отлични резултати;
  • Строг подбор на персонала, състоящ се единствено от добри професионалисти;
  • Успехът на вашия проект няма да зависи от отпуски по болест, почивни дни, уважителни семейни причини и други неща от този род, защото за вас работи не един човек, а цял екип;
  • Строг контрол над работата, който минимализира риска от допускане на грешки или неточности.

Какво може да ви осигури наемането на SEO специалист:

  • Добрият SEO специалист, работещ на пълен работен ден, ще посвети изцяло времето си на вашия проект;
  • Ежедневната комуникация със собствениците, търговци и мениджъри би повлияла положително на крайния резултат.
Разбира се, няма как да не отчетем факта, че намирането на добър SEO специалист в тясна област е доста трудно, а и самостоятелната работа рядко дава толкова добри резултати като работата в екип.

Скорост, обем и обхват на работа

За една ефективна SEO стратегия бързината и адекватността на реакцията са от ключово значение.

Какво ще ви предложи професионалната SEO агенция:

  • Бързо решение на голям обем задачи. В сравнение с наемането на вътрешен SEO специалист, разликата може да огромна, в зависимост от това колко души работят по проекта;
  • Предоставя се пълен набор от услуги, включително маркетинг, копирайтинг, медийно съдържание и други.

Какво можем да очакваме от вътрешния  SEO специалист:

Предимството на наемането на човек на пълен работен ден е това, че той ще се съсредоточи върху един-единствен проект, което предполага добра възможност за навременна и адекватна реакция.

Дотук добре, но има и сериозни недостатъци. Например това, че компетентността на служителя е ограничена до определен набор от знания. SEO специалистът ще анализира ситуацията, ще разработи стратегия, ще представи списък с препоръки и ще изготви технически спецификации за тяхното изпълнение. Но той надали ще може да изпълни всички тези препоръки сам. Защото никой човек не е професионалист на високо ниво във всички области. Това ще наложи наемането на още специалисти, които да попълнят пропуските, а това, от своя страна, ще увеличи разходите по проекта.

Работа със специализиран софтуер

Следенето на промените и тенденциите, използването на технологии за автоматизиране на процеса, анализ и настройка на действията - всичко това е от съществено значение за успеха и ефективността на кампаниите.

Професионалният софтуер не бива да се пренебрегва, тъй като използването на допълнителни услуги и програми е в състояние значително да подобри показателите за качество и скорост.

Какво ще ни предложи в това отношение партньорството със SEO агенция?

Предимството е, че те работят с много от платените специални инструменти и услуги. Агенцията закупува целия необходим софтуер, защото работи с много клиенти и също така това ѝ дава възможност да тества собствените си разработки.

Какво да очакваме в това отношение, ако заложим на вътрешен SEO специалист?

Липсата на качествен софтуер ще е сериозен недостатък. Разходите за използване на професионални услуги на месец понякога са повече от заплатата на самия SEO специалист.  

Не всеки собственик на бизнес е готов да направи допълнителни разходи за платен софтуер. Най-често SEO специалистите на щат разполагат с начални пакети, които са с ограничен достъп и функционалност. По този начин работата ще отнеме много повече време, а резултатът – съвсем логично, ще е значително по-лош.

Извод:

Ако изберете партньорство с агенция, например заложите на SEO оптимизация от theSEO, всички процеси ще бъдат автоматизирани и коригирани, в зависимост от спецификата на вашия бизнес.

Поради факта, че агенциите държат на имиджа си и се опитват да отговорят максимално на очакванията на своите клиенти, можете да разчитате на услуги от най-високо качество. Цялата отговорност за резултата пада върху плещите на компанията и тя е готова да я поеме. Дори има вариант, при който клиентът да заплати само на база получени резултати. Такава е например уникалната услуга на специалистите от theSEO, от която всеки може да се възползва

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Последно в Актуално