Най-често използваните медицински лабораторни услуги

800
Най-често използваните медицински лабораторни услуги
Снимка: fernando zhiminaicela / Pixabay

Поддържането на здравословно състояние е от първостепенно значение, особено в съвременното забързано ежедневие, когато голяма част от хората трудно намират време, което да отделят за здравето си.

Видовете изследвания са медицински лабораторни услуги, които са задължителни, когато имате подозрения, че страдате от заболяване. Неслучайно лекарите съветват хората да си правят профилактични прегледи – ако заболяването се открие в ранен стадий, развитието му може да се спре по-лесно.

В тази публикация ще разгледаме кои са изследванията, които е препоръчително регулярно да си правите, за да сте спокойни, че сте в добро здраве.

Лабораториите в страната обаче са толкова много, че човек трудно може да направи избор. Не е нужно обаче да сте специалист, за да вземете решение. Критериите са същите, според които избирате всеки друг вид услуга – добри качество и цена. А лабораторията на Kandilarov.com предлага именно това- различни пакети за изследване на топ цена и високо качество.

Видове медицински лабораторни услуги

Едно от най-често провежданите изследвания е пълната кръвна картина. Компонентите ѝ включват: еритроцити, левкоцити, тромбоцити, хемоглобин, хематокрит и още много други. Целта на този тип медицински лабораторни услуги е да дадат цялостна оценка на здравословното състояние.

Ето защо, преди да отидете на вторичен преглед, лекарите почти винаги изпращат пациентите си за този вид изследване. То е предназначено не само за да се установи дали действително страдате от заболяване, но и да се проследи неговото развитие и да се провери дали лечението е ефективно.

По този начин лекарят може да прецени трябва ли да продължава лечението и, ако се налага, да промени медикаментите. Дори и да нямате оплаквания, не е нужно винаги да имате препоръка от лекар, за да си направите пълна кръвна картина.

Ако смятате, че отдавна не сте ходили на преглед, е препоръчително да си направите изследвания, за да знаете какво е вашето здравословно състояние.

Факт е, че онлайн пространството е пълно с каква ли не достъпна информация. Въпреки това никога не се опитвайте сами да тълкувате резултатите от изследването. Това трябва да направи лекарят, когото посещавате.

Освен пълната кръвна картина има и редица други изследвания, които можете да си направите, ако имате съмнения, че нещо не е наред.

Изследването на хормоните е изключително важно, за да сте установи къде се корени проблемът. Затова и проверката на състоянието на щитовидната жлеза не е за пренебрегване. Тя е отговорна за редица процеси в човешкото тяло.

Признаците за неправилно функционираща щитовидна жлеза са много. Нейната функция е да произвежда хормони, които регулират метаболитните процеси и функционирането на сърцето, храносмилателната система, мозъка и поддържането на костите.

Симптомите на щитовидна жлеза, която не функционира нормално, са много. Постоянната умора може да бъде показател за това или пък промяната в апетита. Хипертиреоидизмът (повишена функция на щитовидната жлеза) например може да бъде причина за повишен апетит, а това от своя страна да е причина за повишаване на теглото.

Хипотиреоидизмът (понижена функция на щитовидната жлеза) пък може да бъде отговорен за проблеми с концентрацията, косопад, повишена чувствителност към ниски температури и още много други.

Не пренебрегвайте здравето си

Най-добрият начин за превенция на каквито и да било заболявания е бързата реакция. Поради тази причина трябва да сте сигурни, че изследванията се провеждат в лаборатория, която отговаря на най-високите стандарти за качество и същевременно предлага лабораторните си услуги на добра цена, а за лабораторията на Kandilarov.com се отличава именно с това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Какви са тайните на бенките на дясната ръка?

8 признака и симптоми на дефицит на витамин А

Опасно: Ето защо не трябва да спите на разтворени завеси

Невероятно: Ето какво се случва с тялото ви, ако пиете костен бульон всеки ден

Не може да отслабнете: Тези хранителни добавки ще ви помогнат

Колко съвместими са зодиите Лъв и Скорпион?

Най-лесният начин за прогонването на паяците е този

8 храни, които ще направят метаболизма ви парен локомотив

5 основателни причини да консумирате ягоди

Никога не яжте тези храни заедно, ако искате да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com