Напитките, които да пиете преди лягане за по-лесно заспиване

29622
Напитките, които да пиете преди лягане за по-лесно заспиване
Снимка: iStock

Имате ли безсъние? Изберете естествено, ефирно спално бельо, настройте подходящата температура в спалнята , не преяждайте преди лягане и не използвайте електроника в спалнята - запознати ли сте вече с всички тези съвети? Нищо не помага? Дайте си сили отвътре. Нанасяйте доза естествени активни вещества, витамини и минерали всяка вечер. Техният източник са традиционните напитки за добър сън!

Какво да пиете преди лягане, за да заспите бързо и дълбоко? Няма универсална рецепта, която да работи за всички. Може би е необходимо да се добавят ценни микроелементи или може би решението са успокояващите билки. Прочетете за няколко съвета и изберете напитка за добър сън, която ви подхожда!

Билки и сушени плодове

Можете да приготвите смес от билки и сушени плодове. Пример може да бъде комбинацията от липа, лайка, сушени портокалови кори и / или плодове, лимонена кора. Такава смес не само ви помага да заспите, но и влияе положително на настроението ви. Лайка също често се комбинира с лавандула. Самата миризма на тази напитка ви води в състояние на релаксация. Тази напитка за добър сън се препоръчва от специалисти в Медицинския център на Университета в Мичиган.

Известното лунно мляко

Как да приготвим тази млечна напитка за добър сън? Струва си да използвате оригиналната рецепта на аюрведическите майстори. Първо сварете млякото. Към кипящата напитка добавете канела, индийско орехче, кардамон, джинджифил и черен пипер. Лавандулата също е често добавяна, което допълнително осигурява красив цвят. Последователно добавете една чаена лъжичка нерафинирано кокосово масло.

Сварете сместа още няколко минути. В този процес се отделят активните вещества, съдържащи се в билките и подправките. След първоначално охлаждане добавете мед. Тази известна напитка за добър сън вече е помогнала на много хора!

Бананов шейк - витаминна бомба

За да заспите, ежедневно допълвайте витамините от група В и магнезия. За да направите това, пригответе смути от банан с бадемово мляко, овесени ядки, мед и подправки. Как да приготвим тази прекрасна напитка за добър сън? Просто смесете съставките! Ще ви трябват 1 банан, супена лъжица мед, 1 чаша бадемово мляко, 2 супени лъжици овесени ядки и канела.

Прости неща, които може да направите за качествен и спокоен сън

Добрият сън е този, който ни позволява да се регенерираме, да си починем и да посрещнем сутринта бързо. Ако се събудите, чувствайки се ...

Напитката, с която ще спим като БЕБЕ

Домашен сок от череши

Изследвания на учени от университета Нортумбрия показват благоприятните ефекти на черешовия сок. И всичко това, благодарение на високото съдържание на мелатонин, хормонът на съня. Сокът трябва да се консумира в две дози, за предпочитане по една чаша следобед и вечер. Трябва да се използват изцедени органични сокове, които не са лишени от активни вещества в процеса на термична обработка. Най-евтиният вариант е домашно приготвеният сок. 

Греяна бира и когел-могел

Това е традиционна рецепта за напитки, която не само ви помага да заспите, но и ви затопля. Тази смес е особено полезна през зимата, тъй като помага и в борбата с настинките и вирусите. Как да приготвим тази любима напитка за добър сън? Загрейте 250 мл бира с карамфил, канела и джинджифил. Смелете 1 жълтък със захар или мед и бавно го смесете с горещата напитка. В същото време внимавайте да не доведете сместа до кипене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно