Не правете това, когато перете дрехите си, буквално ги съсипвате

7554
Не правете това, когато перете дрехите си, буквално ги съсипвате
Снимка: iStock

Експертите проведоха проучване сред 2000 души и разкриха основните грешки, допускани при прането на дрехи, твърди британският вестник The Sun.

Неназован говорител на компанията каза, че потребителите рядко се замислят за въздействието върху околната среда от честото използване на автоматичната пералня. Според експерта понижаването на температурата на водата по време на пране причинява много по-малко вреди на околната среда.

„Ако хората на Великобритания трябваше да перат дрехите си в студена вода, това би било равносилно на премахване на около половин милион коли от пътя: това количество CO2 (въглероден диоксид) се спестява от такава на пръв поглед дреболия", подчерта той.

Освен това проучването показа, че 68% от анкетираните винаги отделят бялото от цветното бельо, докато 29 процента признават, че не подреждат нещата, а това според експертите е грешка. Освен това 51 процента от анкетираните казаха, че случайно са използвали белина, докато перат цветно пране.

Задължително гледайте това преди да купите зеле

Мнозина смятат, че по петната с тъмен цвят върху зеленчуците може да се съди, че те са отглеждани без химикали, но всъщност не е така. ...

Според говорител на Ариел, настройките на пералната машина не трябва да се пренебрегват. Специалистът препоръча използването на различни цикли на пране при отделнитевидове дрехи, тъй като деликатните предмети могат лесно да се влошат.

Експертите разкриха също, че участниците в проучването често забравя да проверят джобовете си, поради което салфетки или монети попадат в барабана. Известно е, че над половината от анкетираните перат дрехите на възможно най-ниската температура, докато 51% се опасяват, че прането при 30 градуса или по-ниска няма да изпере добре дрехите.

Отбелязва се, че сред анкетираните има и такива, които се опитват да опазят околната среда и да сведат до минимум нейното замърсяване. Например, 66% започват да перат само, когато барабанът е пълен, за да пестят вода и енергия.

През септември Деян Димитров, основател на международната верига за пране Laundryheap, разкри големи грешки при прането на пране. Той увери, че белина не избелва по-добре дрехите. По думите му използването на посочения продукт води до бързо износване на платовете и влошава качеството на друхите от вълна, кожа и коприна. „Вместо белина, по-добре е да добавите половин чаша бял оцет към пералната машина“, съветва той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com