Погледнете устните на човека, за да разберете характера му

39200
Погледнете устните на човека, за да разберете характера му
Снимка: iStock/Guliver

Специалистите по мимики и език на тялото по света смятат устните (особено женските), за показателни за личността на човека. Когато се чувстваме щастливи, ядосани или тъжни, първата физическа индикация е устата, тъй като изразяваме мислите си устно и чрез израженията, които правим. Сега експертите предполагат, че формата на устните може да издава още по -дълбоки психологически особености.

Джийн Ханер, експерт по мимики и автор на бестселъра „Мъдростта на вашето лице“, вярва, че устните са пряко свързани с начина, по който се държите с хората около вас. Това е познато още в културата на древен Китай - да се познава характерът по формата на устните.

„Най - важното нещо, което издават устните ви, е [какви сте] в отношенията си с околните“, каза Ханер пред Cosmopolitan.

Четенето по устни засяга тяхната форма, размер и плътност. Ето някои често срещани форми на устни и чертите, които те могат да подскажат.

Естествено пълни устни

Равномерно и естествено плътните горна и долна устна – те показват, че сте състрадателна личност със силни родителски инстинкти. Хората с такива устни /Анджелина Джоли/ имат вродено желание да защитават по-слабите. Тяхната грижовна, безкористна природа издава емпатичната им природа и удоволствието от това. Те обичат да поддържат тесен кръг от приятели.

Тънки горна и долна устни

Никога не теглете пари от банкомата, ако видите това

Скиминг устройствата, поставени в банкоматите, могат да бъдат идентифицирани, ако потребителите проверяват внимателно машините преди да...

Според Ханер жените с тънки устни /Кирстен Дънст/ са склонни да бъдат самотници и са доста плахи. Тяхната интровертна личност ги кара да разчитат на себе си. Те са доволни от самотата и ценят независимостта си. Въпреки, че са по-неуверени в отношенията от хората с естествено по-пълни устни, това не означава, че не могат да се социализират отлично. Търсят близост с хора, които да споделят интересите, възгледите и хобитата им.

Устни, които са по -пълни в центъра

Хората, чиито устни са по-пълни в центъра /Криси Тейгън/ - се наслаждават на светлината на прожекторите и се гордеят, че са естествено привлекателни. Те предпочитат да се обграждат с хора, смята Ханер. Да бъдат център на вниманието и „душата на компанията” е техният житейски девиз. Понякога, обаче са прекалено драматични и преиграват.

Малки устни със сърцевидна форма

Хората със сърцевидни устни /Тейлър Суифт/ държат на творческата си натура и постоянно се стремят към себеизразяване във всяка форма, с цел постигане на артистични резултати, казва Ханер. Те са много съвестни и имат впечатляващо добра памет. Те се справят отлично със запомнянето на лица и поддържането на активни социални контакти. Заострените връхчета на горната устна издават бърз ум, но и спонтанност и импулсивност, които понякога могат да отблъснат хората., „Ридърс Дайджест”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com