Пране на килими в София: Как да изперем силно замърсен килим през зимата

8006
Пране на килими в София: Как да изперем силно замърсен килим през зимата
Снимка: iStock/Guliver

Килимът ви е силно замърсен? Прашен е и има петна по него? Не си спомняте как изглежда когато е чист? Има изключително упорито петно, което стои от години? Значи е време за пране и избор между домашно или професионално пране на килими от фирма като TeamClean.bg.

Има ли справяне с петната без намесата на професионална фирма за пране

Реално, поддръжката на един килим отнема доста усилия, особено ако сте семейство с малки деца или просто има много движение. Изглежда сякаш най-голямото предизвикателство идва под формата на време, тъй като навременна реакция при почистване може да предотврати голям процент от натрупването на нечистотия.

За това и хората са измислили професионални услуги, които ви спестяват нуждата от това саморъчно да перете килимите си. Все пак това е трудоемка дейност, която изисква доста сила, време и време за съхнене, а това не винаги е по силите на хората.

Какво може да направи човек против замърсяване на килим

Както споменахме по-горе, поддържането на килим изисква навременна намеса „Да изпечем хляба, докато фурната е все още топла”. Тоест, при забелязване на петно, вземането на адекватни мерки против премахване могат да са под формата на местно изпиране, попиване или използване на вакуум за извличане на петното.

Това, колко често е редно да се перат килимите ви зависи до голяма степен до това къде във вашият дом се намират те, колко дълъг косъм имат и кой е текущият сезон. Зимата и пролетта изглежда са най-натоварващите периоди за един килим – зимата носи освен студ и мръсотия, а пролетта дъждове и прах от дърветата.

Друг огромен фактор е това къде живеете – в София или друг град? Софиянци са хората с най-мръсен въздух, а когато праха във въздуха се уталожи, той се превръща във част от килимите.

Подобно следствие може да бъде третирано със изпиране, но са малко хората, които биха предприели пране на килим през зимата. По-вероятно е те да изчакат по-топло време, за да може килима да изсъхне естествено.

За това има професионални фирми за пране на килими в София

Пране на килими е много повече от просто поливане с препарат, вода и търкане с четка. Това е процес, които изисква постоянство, отделяне на тъканите и космите един от друг и третиране с правилните препарати.

Професионални фирми като TeamClean.bg, например, предлагат машинно пране на килими, което снема фактор човешка грешка. Така вашите килими биват изпирани безупречно всеки път, без риск от нараняване или дори възможност за оставяне на нетретирани петна.

Какво представлява машинното пране на килими

Това е услуга, която се извършва на терен на фирмата, тъй като машините са големи колкото една цяла стая. Замърсеният килим се поставя на конвейер, къде тупалки и струи въздух премахват горните слоеве прах.

След това минават четки, за да „разрешат” килима което доставя достъп до по-долните нива мръсотия. Силни струи топла вода и препарати обливат килима, меки четки преминават и отмиват всякакви видове мръсотия, от упорити биологични петна до натрупан прах или кал.

Килима се изплаква, изсушава в топла стая и след това се пакетират и доставят до адрес на клиента. Цялата услуга се случва в рамките на 10 дни, като има и по-кратки срокове, но те увеличават цената – прекрасен избор за пране на килими в София през зимата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com