Само ТОВА ще спаси МОРКОВИТЕ от напукване

5118
Само ТОВА ще спаси МОРКОВИТЕ от напукване
Снимка: Pixabay

Морковите са обичани от всеки. Малките деца с наслада ги хрупат, а възрастните не пропускат да ги добавят в ястията. Всички ние знаем, че този зеленчук е богат на витамин А. Колкото по-често похапваме моркови, толкова повече се грижим за здравето на очите си.

Разбира се, това съвсем не е единствената причина да включвате оранжевия зелен чук в менюто си. Той е богат на още редица минерали и витамини, от които организмът ни се нуждае.

От какво зависи качеството на реколтата?

Качеството на реколтата, както и сами можете да предположите, зависи най-вече от правилната грижа и засаждането. Ако нарушите това, то вероятността морковите да се напукат, е много голяма.

В много от случаите морковите се пукат заради неправилното поливане. Съществуват обаче и други фактори, които са предпоставка за това неприятно явление.

Ако градината не е във вашия дом, а далеч от него, то със сигурност не успявате всеки ден да я посещавате. Много от градинарите се заемат с поддръжката й през почивните дни. Те поливат всички зеленчуци обилно и съвестта им е чиста, защото смятат, че са си свършили работата. Високата влага или суша са сериозна предпоставка за напукването на любимия ни зеленчук.

Разкрита е ТАЙНАТА за отглеждането на богата реколта от МОРКОВИ

Все повече хора, които разполагат с дворно пространство, избират да отглеждат зеленчуците си сами по природосъобразен начин. Няма нищо ...

Друга причина за тази деформация е неправилното наторяване. Много често химичните разтвори предизвикват принудителен растеж и самият плод става по-неустойчив на външни фактори.

Разкрита е ТАЙНАТА за отглеждането на богата реколта от МОРКОВИ

Как да предотвратим напукването при морковите?

Ако искате да сложите край на тази неприятна деформация, която успява много да повлияе на реколтата и съхранението на зеленчука, съветваме ви да не спирате да четете. Ще ви издадем няколко простички трика, благодарение на които ще предотвратите напукването и ще се радвате на гладък, цял и непокътнат морков, който да похапвате през студените месеци.

Най-важно е да поливате често, но умерено. В никакъв случай не ви съветваме да купувате готова тор от магазина. За предпочитане е сами да си я приготвяте, възползвайки се от свойствата на натуралните продукти.

Как да съхраняваме морковите правилно?

Морковите са истинскa съкровищница на витамини и минерали. Използват се за приготвяне на супи, салати и основни ястия, добавят се към д...

Друго важно нещо е да събирате реколтата навреме, а да не я оставяте да отлежава в почвата повече от необходимото. Помнете, че и това влияе на целостта на зеленчука.

10 причини защо морковите са полезни

В никакъв случай не поливайте морковите през деня, когато слънцето е много силно. Ако затоплена вода достигне до корена, тя може да промени вкусовите качества на зеленчука, както и да съкрати годността му при съхранение.

Не ви съветваме да съхранявате напукани вече моркови, защото тяхната трайност е много кратка. Най-добре ги похапнете на момента и ги отделете от здравите такива.

Правете това, което ви споделихме и сме сигурни, че следващата година ще имате вкусни, здрави и изключително сладки моркови!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com