Стана известна най-добрата закуска за остър ум и добра памет

13478
Стана известна най-добрата закуска за остър ум и добра памет
Снимка: iStock/Guliver

След събуждане нивото на кръвната захар е ниско, което може да повлияе негативно върху когнитивните способности. Много привърженици на събуждането без закуска изпитват това първо нещо всяка сутрин, когато се стремят да извикат мислите си и да разберат какви задачи трябва да изпълнят в през деня.

Диетологът Сидни Грийн обясни, че закуската е първата възможност за подкрепа на мозъка с хранителни вещества и повишаване на нивата на кръвната захар. Според нея, идеалната закуска за максимално когнитивно представяне трябва да включва протеини, здравословни мазнини и фибри

Един от най-добрите варианти е да започнете деня с пудинг от семена от чиа, гарниран с горски плодчета. Тази комбинация от продукти стимулира мозъка и усещането за ситост за няколко часа.

10 доказани ползи за здравето от боровинките

Грийн добавя, че тези семенца съдържат много фибри, омега-3 мастни киселини, желязо и калций. Когато се комбинират с растително мляко, ядки и канела, чиата създава богата на хранителни вещества основа.

Като пълнеж диетологът съветва и добавянето на горски плодове, които съдържат мощни антиоксиданти и витамини. Освен това можете да използвате бадеми и какао за още по-мощни растителни съединения и здравословни мазнини.

За да запазите остротата на ума до напреднала възраст, е важно да обърнете внимание на менюто. Лекарите посочиха една от най-добрите храни, които могат да запазят мозъка и да намалят риска от деменция.

Диетологът, по време на работата си с пациенти, е установил способността на боровинките да забавят процеса на стареене и даже от части да възстановят здравето на психиката.

5 закуски, с които няма как да надебелеете

Специалистът обяснява, че боровинката е богата на флавоноиди. Тя от своя страна намаляват риска от стареене на мозъка и деменция. Освен това, тя съдържа естествени антиоксиданти, които са способни да блокират възпалението в червата и мозъка.

Ако ядете боровинки всеки ден, тогава, според д-р Найду, ще бъде възможно да се компенсира дефицитът на фолиева киселина, който може да доведе до неврологични заболявания. Диетологът препоръчва да ядете пресни боровинки като здравословна закуска, както и да правите сладолед от тях и да ги добавяте към пудинги.

Изследванията показват, че храните, които са богати на витамини, минерали, антиоксиданти, флавоноиди, полифеноли и омега-3 мастни киселини, помагат за защита на мозъка. Те са в състояние да предотвратят когнитивния спад, да подобрят паметта, концентрацията, да повишат интелигентността и цялостното здраве на мозъка.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com