Това са точките по цялото тяло, които контролират вътрешната енергия и хипертонията

11921
Това са точките по цялото тяло, които контролират вътрешната енергия и хипертонията
Снимка: iStock/Guliver

Правейки акупресура, човек контролира вътрешната си енергия. Такива действия ви позволяват да лекувате много заболявания, включително хипертония. Достатъчно е пациентът да масажира местата, посочени в инструкциите, в продължение на няколко минути, за да облекчи състоянието. Има точки на натиск по цялото тяло.

Основните техники, приети в съвременната медицина, ще помогнат в това. Всеки от тях се характеризира с леко натискане с показалеца и средния пръст върху специални точки и извършване на кръгови движения в продължение на 3 минути.

Първите 60 секунди натиска е слаб, вторите - по-силен, а третите - отново без използване на сила.

Следният списък ще ви позволи да разберете къде се намират точките за намаляване на налягането и как да действате върху тях:

Точката „Qu-Chi“ (Gi 11) се намира на сгъвката на лакътя от външната страна. Тя отговаря за дебелото черво. Необходимо е да го масажирате с артериална хипертония в продължение на 3 минути. Ръката трябва да остане свита в лакътната става.

Симптомите на хипертония, за които едва ли предполагате

"Tzu-San-Li" (E 36) е локализирана под капачката на коляното. В източната медицина се нарича "зоната на 100-те болести". Мястото се нагрява за 2-3 минути или се масажира. При продължително излагане на точка Е 36 може да се появи дискомфорт.

"Bai Hui" (VG 20) се намира до темето. Благодарение на локализацията си подобрява мозъчното кръвообращение и подхранването на мозъка. Трябва да масажирате това място поне 3 минути.

Точката "Da-Zhui" (VG 14) е представена като 7-ми прешлен. Локализира се в цервикалната област. Масажът VG 14 трябва да е активен и да продължи най-малко 3 минути, за да се намали налягането.

Точката Zhong-Wan (VC 12) е локализирана на 4-6 cm над пъпа. Намаляването на налягането става съгласно предишната схема.

"Шен-Мен" (AT 55) отговаря за централната нервна система. Може да се намери в горната част на ухото. За да масажирате това място, по-добре е да използвате памучен тампон. Техниката е стандартна.

Точка San-Yin-Jiao - приблизително на 4 cm от гънката на ръката е точката "Nei-Kuan" (MS 6). Според легендата предпазва човек от тъмна енергия. При масажиране на Ней Гуан устойчивостта на стрес се увеличава и налягането намалява.

Разберете как можем да се предпазим от хипертония

Точката San-Yin-Jiao (RP 6) се намира от вътрешната страна на крака на 5-6 cm над сгъвката на стъпалото. Трябва да се масажира плавно по стандартната схема. Точка C 7, подобно на AT 55, се нарича "Шен-Мен". Той е отговорен за стимулиране на кръвообращението и сърцето. C7 е локализиран точно под гънката на четката от дясната страна. Масажирайте го активно за около 3 минути.

В ямката точно под колянната става има точка "Yang-Ling-Quan" (VВ 34). Струва си да я масажирате с плавни кръгови движения в продължение на 3 минути.

Wei Zhong (V 40) може да се намери във вдлъбнатината на гърба на коляното. Масажната техника не се различава от предишната. Източникът на бъбречния канал се намира в центъра на подметката и се нарича Yong Quan (R1). Точката трябва да се масажира с лек натиск за 2-3 минути.

Всички представени точки са сдвоени, съответно трябва да масажирате от 2-те страни едновременно. Изключение прави короната, където се намира Бай Хуей. Много хора не ги намират веднага и едва постепенно се учат от грешките си. Според източните лечители, изобретили техниките за акупресура, най-добър ефект имат местата, натискането върху които предизвиква болка. Не трябва да се увличате с подобни действия и ако възникне силен дискомфорт, процесът трябва да бъде прекъснат. Продължителността на курса е 15 сесии. Можете да го повторите след шест месеца.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо понякога се появява кашлица след хранене?

Кардиолог обясни дали е вредно да спите на дясната страна

Кои витамини са задължителни за жените над 60 г.?

Искате ли да сте млади и красиви? Добавете този продукт към вашата диета

Защо много хора пият чай от джинджифил на гладно?

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com