Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Внимавайте: Тази програма за пране може да повреди пералната машина

23 май 2024, 19:48 часа

Програмата за бързо пране е отлична опция, когато бързате и ви очаква огромен брой дрехи. В тези случаи в машината често се поставят големи кърпи, които могат да причинят повече вреда, отколкото полза с опцията за бързо пране.

Вижте още: Къде е най-доброто място за съхранение на лекарства у дома?

Специалистите обясняват, че опцията за бързо пране има няколко недостатъка, като например лошо влияние върху функционалността на машината. Вариантът може да се използва за дрехи от по-леки материи, но не е препоръчително да свиквате с него.

Експертите подчертават, че при пране на дрехи от по-тежки материи не се препоръчва бърза програма, защото създава голямо натоварване на машината. Кърпите стават изключително тежки, когато се намокрят с вода и по този начин може да настъпи повреда на барабана.

Когато машината работи много бързо, кърпите се събират и това натоварва барабана. Машината започва да бие и да се движи. Ако нямате много време, по-добре изберете програма за пране на памук пране, което обикновено отнема около два часа и половина. След това натиснете скоростта, която ще намали времето до около час и половина.

Вижте още: Лесен трик, с който прането ще изсъхне само за няколко часа

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес