Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всички правим тези неща от ежедневието си по грешен начин. Ето как е правилно

23 декември 2021, 06:40 часа

Склонни сме да превключваме на автопилот, когато става дума за ежедневна дейност, правейки всичко, без да влагаме много мисъл. Също както децата, ние се учим да се справяме с обикновените задачи, като взимаме пример от възрастните. Има един проблем обаче: няма доказателства, че те ги изпълняват правилно.

1. Държане на волана

Важно е да знаете как точно да държите волана, тъй като това може да ви спаси при автомобилна катастрофа. Най-безопасното място за поставяне на ръцете е централната част (както е показано на изображението). Тази позиция възпрепятства отварянето на въздушните възглавници в ръцете и раменете, като същевременно предпазва главата и тялото.

2. Сваляне на капака на тоалетната чиния

Винаги трябва да сваляте капака на тоалетната чиния, когато пускате водата. Това се прави, за да се възпрепятства "прелитането" на микроби през банята и принадлежностите за лична хигиена (хавлия, четка за зъби и други). Всеки път, когато пускате водата, тя се смесва с малки частици изпражнения и се разпространява във въздуха.

3. Най-доброто време за нанасяне на дезодорант

Най-неподходящото време за нанасяне на антиперспирант е сутрин след взимане на душ. Дезодорантът попада в потните канали и ги запушва. Тъй като нивото на пот сутрин е по-високо, вашият антиперспирант просто се отмива. Най-доброто нещо, което може да направите, е да го нанесете вечер преди лягане. Тогава кожата е по-суха и потните жлези не са толкова активни. Тъй като ефектът на дезодоранта обикновено трае 24 часа, това означава, че сутринта той все още е в порите ви, дори след сутрешния душ.

4. Подредени чекмеджета

Най-добрият начин да използвате пространството, да предотвратите мачкането на дрехите и да улесните тяхното намиране е като ги съхранявате навити вместо сгънати.

5. Кашлица

Още от деца ни казват, че трябва да използваме ръцете си, за да покрием носа и устата, когато кихаме или кашляме, но това е напълно погрешно. Вирусите се разпространяват лесно чрез допир. След кихане или кашляне вие използвате ръцете си, за да отворите вратата, да се хванете за парапета и други. Вместо това използвайте свивката на лакътя или ръкава, за да сведете до минимум разпространението на микроби.

6. Почистване на блендера

Защо да отделяте време за почистване на блендера, след като може да направите това само за няколко секунди? Просто изсипете малко вода в него, добавете веро и включете уреда. След това го изплакнете и готово!

7. Поза по време на сън

Спането по корем натоварва гърба и гръбначния стълб. Това може да доведе до болки в различни части на тялото, неспокоен сън и чувство на умора през целия ден. Ако искате да имате здрав гръбнак и шия, е препоръчително да спите по гръб.

8. Клавиатура "на крака"

Когато се учите да пишете на клавиатура, трябва да я повдигнете, за да може да виждате по-добре бутоните. Това става с помощта на крачетата, разположени в нейната най-долна част. След овладяване на техниката, е желателно да намалите височината на клавиатурата, за да предотвратите болки в областта на китките.

9. Панталони за окачване

Закъснявате за работа, а последното нещо, за което трябва да се притеснявате, е неприятната гънка върху панталона ви. Просто разрежете едно картонено руло от кухненска хартия по дължина, промушете го през закачалката и го залепете. По този начин може да спестите нерви в понеделник сутрин.

10. Обувки

Промушете връзките през горните отвори на обувките (както е показано на изображението), за да създадете нещо, подобно на заешки уши. След това ги кръстосайте и ги завържете здраво. По този начин може да предотвратите развързването на обувките в най-неподходящия момент.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес