Всички смятат тези храни за вредни, а те са много полезни

2866
Всички смятат тези храни за вредни, а те са много полезни
Снимка: iStock/Guliver

Имате някаква представа кои храни са вредни и кои полезни, нали така? Пържените храни, сладките храни и силно преработените храни лесно попадат в графата „вредни”. 

А замисляли ли сте се, че някои храни всъщност не са толкова вредни, колкото си мислим? Много хора мислят някои храни за вредни, а те в същност са полезни. Те имат изключително много ползи и могат да дадат много на тялото ви, в разумни количества, разбира се.

Ако вече се чудите кои са тези "вредни" храни, които всъщност са наистина много полезни, вижте:

Фъстъци

Много хора не ги консумират, защото съдържат доста калории. Това обаче в никакъв случай не ги прави вредни. Ако ги консумирате в умерени количества, можете да ги консумирате редовно. Те имат високо съдържание на протеин, полезни мазнини, витамини и фибри.

Картофи

Разбира се, тук не става въпрос за картофи, изпържени в огромно количество мазнина. Ако умеете да ги приготвяте по здравословен начин, те могат да дадат на тялото ви много, защото съдържат редица полезни вещества.

Виното

Коя жена не обича да пие вино вечер, в компанията на приятелки или любим човек. Всъщност това, че виното е вредно е просто поредният мит. То е полезно, стига да изпиете само една чаша, особено червеното. Виното подобрява паметта и спомага за изгарянето на мазнините в тялото. Червеното вино е и антиоксидант и може да подобри цялостното състояние на тялото ви.

Кашкавал

Забравете, че кашкавалът присъства в списъка на вредните храни. Ако просто хапвате кашкавал в комбинация с друг полезен хранителен продукт, можете да се възползвате от множеството му полезни свойства. Той е богат източник на калций и протеин. Избирайте кашкавал с доказано качество, а най-добре е, ако е домашен.

Шоколад

Да, точно така! Шоколадът изобщо не е вреден, стига да не го консумирате всеки ден в прекалено големи количества. Особено ако става въпрос за черен шоколад, той е наистина много полезен. Съдържа антиоксиданти и подобрява мозъчната дейност. Също така помага за поддържането на нормалните нива на инсулин. Ако го консумирате разумно, можете да си позволявате да хапвате шоколад понякога. Черният шоколад е за предпочитане пред млечния. Изберете черен шоколад с парченца плодове.

Кафе

Какво се случва с тялото ви, ако ядете по 3 фурми дневно

Въпреки че фурмите не се считат за „супер храна”, те са много близки по състав до нея. Всъщност, предлагат наисти...

Класическото, чисто кафе е полезно за организма, стига да не прекалявате с него. Забравете за млякото, захарта и другите подправки, които могат да направят кафето ви истинска калорийна бомба.

Пуканки

Нека започнем от факта, че те са изключително нискокалорични. Също така, те съдъжат много антиоксиданти, което ги прави полезни. Единственото, с което трябва да внимавате при консумацията им е количеството на захар и масло, което те съдържат. Ако искате наистина здравословни пуканки, опитайте се да си приготвите сами такива. Не купувайте пуканки за микровълнова, защото те съдържат много сол и много мазнини.

Яйца

Това е хранителен продукт, след чиято консумация няма да почувствате глад доста дълго време. Също така имат високо съдържание на протеин, витамини и минерали. Особено ако не ядете месо, яйцата са вашето решение, което ще ви донесе количеството протеин, от което тялото ви има нужда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно