Защо не трябва да изхвърлите боклука вечер и да се гледате в огледало (ЧАСТ I)

15890
Защо не трябва да изхвърлите боклука вечер и да се гледате в огледало (ЧАСТ I)
Снимка: iStock/Guliver

Съществуват някои поверия, които са така популярни, че сякаш знаем техните логични обяснения. Някои от тях са свързани с това:

Защо да не изхвърлите боклука вечер и да не се гледате в огледалото през нощта? Какво се крие зад тях, предлагаме ви заедно да разбулим тайната:

Урок за управление на времето: как да използваме времето по-ефективно? (ЧАСТ II)

В продължение…. Проследяването на времето ще ви улесни да правите промени в начина, по който го прекарвате. По този начин може ...

Защо да не изхвърлите боклука вечер?

Всички знаем, че по някаква причина не може да изхвърляме боклука вечер или след залез слънце. Макар, че вечерта е удобно време, защото сутрин, често няма дори свободна минута, за да го направим, преди работа. И, все пак, не е много правилно!

Едно от обясненията за знаците казва, че човек, който вечер изнася боклука, има какво да скрие. Ако някой забеляза, че съсед прави това след залез слънце, тогава към него се отнасяха с недоверие. Ами ако се отървавате от доказателства и улики?

Според по-логична версия, поличбата може да се обясни с факта, че в миналото хората са се придържали към правилото да извършват всички домакински задължения до вечерта. Добрата домакиня трябвало да започне домакинска работа сутрин и да завърши, преди залез слънце.

Ако някой продължи да поддържа домакинството късно през нощта, хората приемали, че къщата й е в пълен безпорядък. В това се вярвало, особено по селата. Затова, за да не си развалят репутацията пред съседите, хората се опитвали да изнесат боклука, през деня. Смятало се също, че вечер, заедно с отпадъците, човек отнася и щастието и благополучието си.

18 късметчета с кафето ти за днес

Днес е чудесен ден, в който могат да се случат много чудеса и късметът да е на ваша страна. Докато пиете сутрешното си кафе, намислете ...

Защо трябва да седнете на пътеката?

Преди да тръгнете на пътуване, някой вярват, че трябва да се седне на пътеката. Какво ще се случи, ако все имате време да седнете на летището или гарата? Предзнаменованието на езичниците, вещае, че така пътуването ще е безопасно и забавно.

В някои култури вярват, че преди път, трябва да се остави хляб и мляко на пътеката, но също така е обичайно да се седне за кратко. Смята се, че ако не направите това, пътуването ще бъде неуспешно или вкъщи ще се случи нещо неприятно.

Защо се чука на дърво?

Когато говорим за нещо лошо, често казваме „Да чукаме на дърво“. Ако ви звучи познато, то почукването по дърво три пъти, се прави, за да не дразни злите духове и демони. Смятало се, че духовете живеят на дърветата и затова хората се обръщали към тях за помощ.

Урок за управление на времето: как да използваме времето по-ефективно? (ЧАСТ I)

Имате само 24 часа в денонощието. Имате възможност да се възползвате максимално от това време, но никога няма да получите повече от нег...

Ударите служили като апел към божествата за защита. Прави се три пъти, защото броят се смята за магически в много религии. Например в християнството Бог се отразява в три лица: Отец, Син и Свети Дух. Подобна практика съществува в ислямските трактати и индийската философия.

Следва продължение ….

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com