X
 
 

311 недоносени деца са лекувани в неонатологията в АГ болницата във Варна

1347 0
311 недоносени деца са лекувани в неонатологията в АГ болницата във Варна
Снимка: iStock/Guliver
311 недоносени деца са лекувани в отделението по неонатология в АГ болницата във Варна през 2019 година. Става въпрос за бебета с екстремно ниско тегло - под 1000 грама. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна експертът по връзки с обществеността в лечебното заведение Силвия Димова.

По думите й тенденцията през 2019 година е за малко повече недоносени бебета в сравнение с 2018 година. Това е породено от големия брой преждевременни раждания. Най-малкото родени през годината дете е тежало 680 грама. Днес то се развива добре и наддава на килограми, уточни Силвия Димова.

Откриха специална стая за недоносените бебета и техните родители в УМБАЛ Бургас

Бургаската многопрофилна болница има стая за родители на недоносени деца. Официалното отриване на семейната стая се състоя днес в Отдел...

По думите й, благодарение на последното дарение със средства от инициативата „Българската Коледа“ е бил закупен кръвно-газов анализатор. С него по безкръвен път се изследват показателите на новородените деца, без да се убождат. С апарата се спестяват стресът и болката от самото изследване за децата.

Actualno.com

Етикети: