Анархисти излизат на контрапротест срещу полицейския произвол във Варна

2855
Анархисти излизат на контрапротест срещу полицейския произвол във Варна
Снимка: БГНЕС

Членове на Автономния работнически синдикат (АРС) във Варна се събират на извънредно заседание, за да решат каква публична позиция да заемат относно незаконните полицейски блокади в морската столица, научи Topnovini.bg.

Твърде е възможно анархистите да решат да организират контрапротест срещу полицейския произвол, белязал последните дни във Варна. Незаконните блокади на служители на Областната дирекция на МВР възпрепятстват конституционното право на гражданите на свободно придвижване, което е не само укоримо, но и подсъдимо.

Продължават протестите на силовите ведомства в Сливен

Служителите на силовите ведомства в Сливен не са доволни от направените отстъпки от правителството и протестите продължават. Това заяви...

Варненската прокуратура обаче все още чака нареждане отгоре как да процедира, научи Topnovini.bg от източници в държавното обвинение.

Подобна контрадемонстрация срещу хулиганските и рекетьорски полицейски „протести” тези дни имаше и в столицата. Демонстрацията на разгневените софиянци мина под надслов „Качество, а не количество в МВР!”

"Освен че с протеста си нарушават закона и реда, който уж са призвани да защитават, полицаите нямат и моралното право да протестират, камо ли да очакват подкрепа от гражданите. Техният труд не е по-опасен нито от този на миньорите, нито дори от този на обикновените строителни работници, които за разлика от полицаите не получават никакви привилегии, когато рискуват живота си.

На всичкото отгоре те вършат някаква полезна работа – за разлика от полицейщината, която се изразява единствено в изпълнение на заповедите на корумпираното началство, тормоз над обикновени граждани и лично предприемачество, изразено в подкупи, рушвети и рекет.

Полицейските синдикати и МВР отново не се разбраха, протести ще има и вечерта

Синдикатите не постигнаха консенсус с ръководството на МВР. Това стана ясно след срещата между министър Румяна Бъчварова и представит...

Като добавим към това и ролята на полицията в потушаването на всяко гражданско или работническо недоволство или стачка, то гражданската ни позиция срещу полицията трябва да е повече от ясна – никакво съчувствие към тези, чиято работа е да не проявяват съчувствие!", е позицията на Георги Шейтанов от Автономния работнически синдикат във Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com