Има печеливш от "Южен поток" в България - "Пристанище Варна"

17407
Има печеливш от "Южен поток" в България - "Пристанище Варна"
Снимка: БГНЕС

"Южен поток" е донесъл конкретна печалба за България - и по-точно за "Пристанище Варна". За последните пет месеца месеца пристанището е спечелило над 2 млн. лева от обработката и складирането на 65 т. тръби, с които трябваше да бъде изградено морското трасе на газопровода "Южен поток", предаде Дарик радио.

Информацията за точните цифри даде новият председател на Борда на директорите на дружеството Димитър Атанасов. Според него договорът с руската компания "Южен поток Транспорт", подписан в средата на януари 2014 година, е за срок от четири години.

Петкова: ЕК подкрепя идеята за създаването на газов хъб в България

Самият факт, че първото заседание на групата на високо равнище, свързано с изграждането на газовите връзки в Централна и Югоизточна Евр...

"Дори да бъде променено трасето на газовия коридор през Турция, тръбите за него ще продължат да се разтоварват във Варна и Бургас", твърди Атанасов.

Според предварителните планове морският газопровод "Южен поток" трябваше да се състои състои от четири паралелни линии, разположени по дъното на Черно море. За всяка от тях щяха да бъдат необходими повече от 75 хиляди тръби. Част от тях и в момента се съхраняват на територията на пристанищата на Варна и Бургас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com