Инспекцията по труда е съставила 38 наказателни протокола за срутилия се хотел "Вероника"

3185
Инспекцията по труда е съставила 38 наказателни протокола за срутилия се хотел "Вероника"
Снимка: БГНЕС

Инспекцията по труда е съставила 38 наказателни протокола заради срутването на хотел "Вероника" през април в комплекс "Слънчев ден" край Варна, когато загинаха четирима работници, съобщи Иван Иванов, директор на инспекцията в морската столица, предаде БНР.

Постановленията са издадени на седем юридически лица, участвали като изпълнители и подизпълнители в събарянето на хотела.

МРРБ отрича да е разрешавало ново построяване на "Вероника"

Изнесените в някои медии данни за издадено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството разрешение за строителството ...

"Всеки един от санкционираните участници в строителния процес обжалва съставените от Дирекция "Инспекция по труда" - Варна принудителни административни мерки, разбирайте протоколи, постановления за обявяване на трудови правоотношения със загинали работници и с останали живи работници без трудов договор в момента, в който бяха идентифицирани на обектите", каза Иванов.

"Обжалват се наказателни постановления по съставени актове за административни нарушения. Като статистика техният брой е 38. Няма друга институция, която да предприе толкова тежки действия спрямо всички участници, които бяха ангажирани със строителството. Нашата инспекция в рамките на един месец приключи абсолютно всички производства", каза още директорът на Инспекцията по труда във Варна.

Хотел "Вероника" рухна по време на ремонт и под руините му загинаха 4-ма души работници, които се оказа, че не са имали трудов договор с фирмата подизпълнител на обекта.

Проверката на Главна инспекция по труда по случая с рухналия хотел "Вероника" приключи още през май и установи открити нарушения по всички звена по веригата по строежа в "Слънчев ден" - 43 нарушения на трудовото законодателство, наложени са 25 принудителни мерки и 14 постановления, издадени са 26 акта.

Официално за хотел "Вероника": Безотговорност и некомпетентност

Заключенията на експертната комисия, която проучи трагичния инцидент с хотел „Вероника”, при който загинаха четирима души (...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com