Изявени специалисти в сферата на социалните услуги се събират на форум във Варна

1229
Изявени специалисти в сферата на социалните услуги се събират на форум във Варна
Снимка: iStock/Guliver

От 24 до 25 юни 2021 г. в хотел „Интернационал“, к. к. Златни пясъци, Варна, ще се проведат Национален форум Социални услуги, социално предприемачество и заетост“ и Национална среща на социалните услуги Социалните услуги в условията на пандемия, нов закон и подзаконови нормативни документи“, организирани от Националния алианс за социална отговорност в партньорство с Министерството на труда и социалната политика, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), Националното сдружение на общините в Република България, Националната асоциация на социално отговорните работодатели и Община Варна. Националният форум ще бъде открит в 10:00 часа на 24 юни (четвъртък).

За участие в събитията са поканени представители на държавни институции, общини, работодатели, неправителствени организации, университети, доставчици и екипи на социални услуги и други заинтересовани страни по темите от цялата страна.

Гости на събитията ще бъдат вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, зам.-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска, изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова, изпълнителният директор на Агенцията за качество на социалните услуги Виктория Тахова, представители на дирекции от МТСП и Агенцията по заетостта, кметът на Община Варна Иван Портних, председателят на НАСО Георги Георгиев, генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло и представители на централни и регионални институции от социалната сфера, работодатели, неправителствени организации и др.

Основната цел на събитията е да се даде възможност за съдържателни изложения и дискусии, обмен на добри практики, обсъждане на законодателни рамки, изграждане на национални и европейски партньорства по темите за подкрепата и развитието на социалната икономика, социалните услуги и заетостта за хората с увреждания и влиянието им за по-добрия им живот.

В програмата са включени редица актуални и общественозначими въпроси. Ще бъдат презентирани  добри практики от България и Европа. В рамките на Националния форум са предвидени два панела: „Успешни модели – състояние и предизвикателства в развитието на социалната икономика. Дигитализация.“ и „Акценти и предизвикателства в развитието на нормативната рамка и подкрепата за социалната икономика, работодателите и заетостта.

По време на форума ще се организира  Изложение на социалните предприятия. На него ще има възможност да се презентират различни продукти и дейности на социалната икономика, което предоставя отлична възможност на изложителите да представят свои проекти и/или услуги.

Националната среща на социалните услуги на 25 юни е посветена на работата на социалните услуги в условия на пандемия, основните предизвикателства и проблеми в социалния сектор в страната.

За провеждането на събитията са взети и ще бъдат съблюдавани стриктно всички противоепидемични мерки. Събитията са част от годишната програма на НАСО и имат за цел да подкрепят партньорството между всички заинтересовани страни в социалната сфера, по-ефективно планиране и реализиране на социалните политики и социална подкрепа за хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

24 млн. лв. за фекалната тръба във Варненското езеро и тя още е "запушена"

Big brother: Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Ръст на случаите на скарлатина във Варна

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com