Оставиха в ареста наркодилър, продавал дрога пред училище

3265
Оставиха в ареста наркодилър, продавал дрога пред училище
Снимка: Getty Images/Guliver

Ивелин Костадинов от Добрич, привлечен като обвиняем по досъдебно производство затова, че продавал наркотични вещества пред Хуманитарната гимназия в родния си град ще продължи да пребивава в ареста, информира Topnovini.bg. Днес Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Добрич от миналата седмица, с което е била оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката му за неотклонение.

23 годишният добричлия е в ареста от 21 октомври тази година, след като бил задържан в момент, когато е продал пакетче с дрога на наркозависимо лице. При последвалите процесуално следствени действия в дома му открили електронна везна.

Арестуваха собственик на наркоплантация в село Първомай

51-годишен жител на петричкото село Първомай е арестуван за едно денонощие след като служители на полицията откриха наркотични вещества...

За втори път през последните 50 дни Апелативният съд във Варна разглежда основанията и законността на ареста на Костадинов. Близо 2 месеца след образуването на досъдебното производство втората съдебна инстанция намира, че събраните в хода на разследването доказателства и материали обосновават предположението, че Ивелин е съпричастен към престъплението, за което се разследва.

Законът квалифицира наркоразпространението като тежко престъпно деяние, което при условията на опасен рецидив за Ивелин се наказва със затвор от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Отново е споделен и изводът на съда в Добрич, че има реална опасност ако е с по-лека мярка за неотклонение Костадинов да извърши друго престъпление. През 2014 година Ивелин се е изправял два пъти пред съда.

Веднъж осъден на пробация за кражба, а втората му присъда – 9 месеца „лишаване от свобода”, влязла в сила след подписано споразумение през декември 2014 година е отново за притежание на марихуана, предназначена на наркопазара. Тя е изтърпяна ефективно, Ивелин е излязъл от затвора през април тази година и е възстановил престъпните си навици.

Десетки арестувани при операция срещу наркомрежа на Балканите

Десетки хора бяха арестувани в Босна, Хърватия, Черна гора и Сърбия в рамките на полицейска операция за разбиването на международна м...

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на Ивелин Костадинов, разследван затова, че разпространява наркотични вещества на публично място не подлежи на обжалване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com