"Почерпете се" към полицаи във Варна завърши със 100 часа общественополезен труд

1026
"Почерпете се" към полицаи във Варна завърши със 100 часа общественополезен труд

Задължителни периодични срещи с пробационен служител – 2 пъти седмично за период от 3 години, 100 часа безвъзмезден труд годишно в полза на обществото за период от 3 години, както и 500 лева глоба - това е присъдата на Варненския окръжен съд спрямо Демир Асенов, който на 7 май е опитал да даде подкуп от 60 лева на двама гранични полицаи, за да не бъде наказан.

Във въпросния ден лек автомобил „Фиат Фиорино" с варненска регистрация, в който пътували две лица, бил спрян за проверка около 20:50 часа под Аспарухов мост. Проверката била извършена от Иво Илиев, командир на отделение в група „Охрана на държавната граница" в Гранично полицейско управление - Варна, и Пеньо Пенев, изпълняващ длъжността старши полицай. Полицаите установили, че водачът Демир Асенов, на 35 години, от Варна, не притежава свидетелство за управление. „Бате, дай да оправим нещата и да си отивам", казал Асенов на полицай Илиев. Полицаят му разпоредил да се върне в автомобила си и да изчака там. Малко по-късно мъжът отново се приближил до полицейския автомобил и подхвърлил в багажното му отделение 3 банкноти от по 20 лева, като се обърнал към полицаите с думите: „Разделете си ги и се почерпете".

Общественополезният труд на Берлускони - серенади

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е отслужил своите последни няколко часа общественополезен труд. Той трябваше да прекарва ч...

Наказателното дело се проведе при условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се призна за виновен и се съгласи да не се събират нови доказателства в съдебната зала.

Присъдата на ВОС може да се протестира или обжалва пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок от днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com