Строят нов квартал в "Аспарухово"?

17719
Строят нов квартал в "Аспарухово"?
Снимка: БГНЕС

Нов квартал ще бъде построен в "Аспарухово", ако се потвърдят предположенията, че е намерен мощен спонсор за изграждане на къщичките.

Според непотвърдената до момента информация, президентът Росен Плевнелиев се е заел със задачата да намери въпросния спонсор. Това става ясно от непотвърдена информация на агенция "Черно море".

Портних: Продължава евакуацията на къщи в "Аспарухово"

Продължава евакуацията на хора, които обитава къщи с конструктивни нарушения и постройки, които се намират в новообразувалите се свлачи...

781 000 лева са събрани до момента от Българския червен кръст (БЧК) на техния дарителски номер за пострадалите от наводненията във варненския квартал. Днес бяха представени и дарителите, които са помагали на организацията за справяне с последствията от водния ад.

"Помощите ще достигнат до тези, които имат нужда", гарантира председателят на БЧК във Варна Илко Раев.

319 молби са подадени до момента в Дирекция “Социално подпомагане” във Варна във връзка с бедствието в квартал “Аспарухово”. Това съобщи за „Фокус” Силвия Наумова, началник на отдел “Социална закрила” към дирекцията в морския град.

Подпомагане е отказано на 17 от подадените молби, защото не отговарят на условията. Еднократната помощ е в размер на 325 лева и ще бъде отпусната от Министерството на труда и социалната политика.

Прахът в Аспарухово е два пъти и половина над нормата

Прахът във въздуха в "Аспарухово" е почти два пъти и половина над нормата, съобщи БГНЕС. Екип на РИОСВ-Варна и на Регионална лаборатор...

На територията на пострадалия район има бюро “Социална закрила”. Екипът там се подсилва от експерти от всички останали отдели на дирекцията във Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com