Улесняват трафика по Аспаруховия мост

1057
Улесняват трафика по Аспаруховия мост
Снимка: БГНЕС

За улеснение на трафика по Аспаруховия мост, при извършващите се в момента ремонтни дейности, се обособяват две ленти за движение в двете посоки. Досега движението за Бургас се осъществяваше в една лента, а за Варна в три. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

В момента се изпълнява вторият от общо четири етапа в предвидените ремонтни работи. Шофьорите вече преминават по ремонтираните в първия етап ленти, а ще бъдат затворени неремонтираните. На съоръжение 2 ще бъде ограничен трафикът по двете десни ленти, а движението ще преминава по изпреварващата активна лента. На съоръжение 4 ще бъде ограничен трафикът по изпреварващата активна лента, а превозните средства ще се насочват по ремонтираната дясната активна лента в посока Бургас. По време на втория етап ще има още една лента на движение в посока Бургас в платното за Варна и по този начин на моста ще има две ленти в двете посоки на движение.

При третия и четвъртия етап ще бъде затворено платното в посока Бургас, а движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. Между 6:30 и 10:00 часа и 16:30 и 20:00 часа ще се спира преминаването на тежкотоварните камиони над 10 тона. Целта е автомобилите да пътуват по-безопасно в натоварените часове.

Отчет за общинските жилища във Варна - в тях живеели 28 общински служители

Общинският жилищен фонд във Варна се състои от 53 жилища, като 43 се ползват в момента. 28 от тях са общински служители на морската сто...

За улеснение на трафика, идващ от АМ „Черно море“, преди Аспаруховия мост ще бъде стеснен участъкът преди изхода от квартал „Аспарухово“. При необходимост дясната лента на моста в посока Варна ще се обособи само за автобуси на градския транспорт и коли със специален режим на движение. Автобусната спирка за квартал „Аспарухово“ временно ще се премести в съседното платно, а за посока Варна остава без промяна.

Скоростта на движение за всички превозни средства при ремонтните дейности е до 40 км/ч.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-бавното предвижване при извършването на строителни работи и временната организация на движение. Това обаче е необходимо, за да приключат строителните работи колкото се може по-бързо в предвидения срок.

Шофьорите, преминаващи транзитно през Варна, може да използват алтернативен маршрут: от ул. „Девня“ във Варна - с. Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав - АМ „Черно море“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Завръщат се: "Св. Св. Кирил и Методий" акостира днес във Варна

Варненски съд отхвърли жалбата на отстранения кмет на район „Приморски“

Дете е с хематом, пропадна в шахта във Варна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com