X
 
 

Варненци могат да се изследват безплатно за хепатит В и С

973 0
photo of Варненци могат да се изследват безплатно за хепатит В и С
Снимка: Actualno.com/Анита Чолакова
Безплатни тестове за хепатит B и C ще бъдат проведени днес (26 юни) в морската ни столица. Всички желаещи ще могат анонимно да се изследват в часовете между 10:00- 17:00 часа на две места във Варна - пред Катедралата и на централния вход на Морската градина. 

Кампанията се провежда във връзка със Световния ден за борба с хепатита, който се отбелязва на 28 юли. Инициатори на безплатните тестове са Сдружение „ХепАктив” и CheckPoint София под патронажа на Министерство на здравеопазването. 

Хепатитът - тихият убиец

"Над 257 милиона души по света са заразени с хепатит В, а други 71 милиона живеят с хронична инфекция с хепатит С, докато 4,5 милиона д...

Те информираха, че изследванията ще се извършват в мобилен кабинет от квалифицирани лаборанти чрез бързи скринингови тестове, като се взема само капка кръв от пръста. Варненци могат да получат своите резултати до 20 минути след теста. Гражданите, чието изследване е отчело положителен резултат, ще бъдат насочвани към специалист за уточняване на състоянието им и назначаване на лечение при необходимост.

За провеждането на изследванията няма ограничения относно консумация на храни и напитки.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители